5 favoritter i Firenze

Noget af det bedste ved at rejse er, at opleve nye byer og deres særheder. Ved hjælp af vores lokale IBS-repræsentant får du hurtigt indblik i din nye studieby. Bodil er vores IBS-repræsentant i Firenze og her deler hun sine favoritter ved en af Italiens fineste byer, Firenze.

  1. MaDmarkedet Sant’AmbrogioI en af Firenzes mest charmerende kvarterer, Santa Croce, findes madmarkedet Sant’Ambrogio med vegetabilske leverandører, slagtere, fiskehandlere og ostehandler. Uden for torvehallen bliver der solgt frugt, grøntsager, brød, tøj, tasker, sko og smykker. Jeg elsker at gå der tidligt om morgenen – duften af friskbagt brød, butikkerne og sludre lidt. Det er en god start på dagen buona giornata!
  2. Bedste is på Piazza della PasseraBag Accademia Italiana er et lille torv, Piazza della Passera, som er byens bedste gelateria. De har vidunderlige hjemmelavet is med spændende og nye varianter. Overfor ligger Cafe degli Artisti, kvarterets kulturcafé, hvor du kan spise din morgenmad en cappuccino og en brioche og møde venner før arbejde.
  3. Cappella Tornabuoni Inden i den smukke kirke, Santa Maria Novella, er det smukkeste alter, Cappella Tornabuoni, som der tilhører mine absolutte favoritter. Kirken er en domenikanerkirke, der er bygget i gotisk stil, men med en facade fra 1470’erne, da byen Firenze var i renæssancenudvikling. Det var Michelangeos foretrukne kirke, og han kaldte det “la mia sposa(min brud).
  4. Il Giardino di BoboliDenne smukke park ligger på den sydlige side af floden, lige bag Palazzo Pitti. Det er vidunderligt at vandre her – hyggelige stræder, skulpturer, springvand og smukt klippede buske og træer. Et must er at besøge orangeriet, hvor enorme citrontræer holdes i løbet af vinteren. Duften af citronblomster er unikke.
  5. La Fiorentina – fodbold er et mustEt absolut must er at se italiensk fodbold. Holdet i Firenze hedder La Fiorentina. En ægte florentiner er en sand tifoso”, som taler om fodbold på baren, i bussen, i supermarkedet og ved frokosttid. Fodbold er helligt og tilhører alle generationer, unge og ældre, kvinder og mænd. Jeg anbefaler derfor, at gå til en fodboldkamp og se Fiorentina spille. Hvis du vil høre den glæde og føle energien som er med til at forstå de mennesker og denne dejlige by.

Vil du opleve Italien med os? Ansøg om designstudier på Accademia Italiana!

Kontakt os
Bestil en gratis studievejledning
Skriv dine spørgsmål i en kontaktformular

Læs mere
“Et eventyr og et stykke papir” – sådan forandrede Firenze Marcus’ liv

Malin Bergström
Malin

Hør nærmere

Vil du vide mere om udlandsstudier med IBS?

Udfyld kontaktformularen, så kontakter vi dig. Du er meget velkommen til at stille specifikke spørgsmål, som du vil have svar på. Vi ser frem mod at høre fra dig!

Bestil information

Vil du have tilsendt information?

Her kan du bestille gratis information om udlandsstudier. Tag dig god tid til at læse det igennem hvor og hvornår du vil.