Accademia Italiana i Firenze

Accademia Italiana, Firenze

I hjertet af firenze, kun et stenkast fra Ponte Vecchio, ligger den velkendte designskole Accademia Italiana. Her kan du studere design i udlandet fra et semester til en hel bachelor- eller kandidatgrad. Italien venter på dig.

Siden 1984 har tusindvis af studerende taget sin uddannelse på Accademia Italiana. Mange vælger det campus i Firenze, da det er Italiens store kulturhovedstad.

To skolebygninger
Accademia Italiana i Firenze består af to bygninger, kun kort gåafstand fra hinanden. I bygningen ved det berømte torv, Piazza Pitti, er et bibliotek med alle de mode-, design og interiørmagasiner du kan tænke på. Den anden bygning ligger på Lungarno Alle Grazie, helt ned langs floden der løber gennem byen. Den har en stor tagterrasse med udsigt over Firenze. Bedre muligheder for studieinspiration er svært at finde.

Faciliteter til dine studier
Lokalerne på Accademia Italiana er veludrustet med den teknik du behøver for at få success med dine designstudier. De modestuderende har eksempelvis adgang til avancerede symaskiner.

Velbesøgt modeopvisning
Hvert år i april arrangerer skolen en stor modeopvisning for afgangsstuderende inden for Fashion Design på Accademia Italiana , hvor de viser deres eksamenskollektioner. Showet bliver planlagt af en professionel koreograf og har gennem årene blandt andet haft Vivenne Westwood, Karla Fendi og Elio Fiorucci på besøg. Til modeopvisningen vil de studerende fra de øvrige programmer også fremvise deres eksamensprojekter.

Kom med os til modeopvisning
Hvis du ansøger til inden d. 31. marts til studiestart i efteråret inviterer vi dig med til modeopvisningen i Firenze. Du får en guidet tur gennem skolens lokaler og du får mulighed for at opleve din nye studieby. Højdepunktet er selve modeopvisningen og udstillingerne hvor du uden tvivl vil blive fyldt med inspiration til dine kommende studier.

Få en moderigt år i Firenze ansøg senest 31. maj

Vil du vide mere

Book studievejledning

Se film om skolen

  • Lærerne har brancheerfaring og er fagkyndige.
  • Stort fokus på kreativt arbejde som giver dig nødvendige praktiske erfaringer.
  • Du udarbejder en værdifuld port folio.
  • Kom tæt på den italienske kultur og det smukke liv i Firenze.
  • Ansøger du inden d. 31/3 bliver du inviteret med til skolens modeopvisning.

Studierne med os hos IBS omfatter studier i et semester eller et studieår. Dog vælger mange af vores studerende at blive der yderligere to år og få det vi kalder en Full Degree. Fortæl os om dine ønsker og mål og vi kan hjælpe dig med at finde den rette designuddannelse til dig.

For at du får mest muligt ud af din tid i Italien inkluderer vi et italiensk sprogkursus der omfatter 90 timers lektioner i løbet af dit første semester.

I Firenze bor du i en lejlighed hvor du deler et dobbeltværelse med en anden studerende. Lejlighederne ligger centralt og i nærheden af Accademia Italiana og kendte punkter som Ponte Vecchio og Il Duomo samt til kollektiv trafik der kan transportere dig rundt i Italien.

Møbleret lejlighed
Vores studielejligheder er møbleret og består af en stue, badeværelse og soveværelse. Det står klar således du kan flytte direkte ind sammen med dine nye roommates. Det er forskelligt hvor mange studerende der bor i hver lejlighed – typisk 2-6.

Bolig hele studieåret
I Firenze er bolig inkluderet i programprisen hele studieåret på Accademia Italiana. Nyd at bo i en af Italiens dejligste byer.

Firenze er hovedstad i den italienske region Toscana. Det italienske navn er også Firenze og de cirka 381.000 indbyggere kaldes florentinere. Siden 1982 har byens historiske centrum været med på Unescos liste over verdensarv. Den gamle arv skaber en vis følelse i byen, man ikke finder andre steder.

Stræder og torve
Her kan du slentre blandt hyggelige stræder og torve og hvis du er interesseret i historien vil du se, at meget af arkitekturen stammer fra renæssancen. Over Arno-floden, der løber gennem byen, går seks broer. Den ældste og mest berømte er Ponte Vecchio.

Kulturelle centrum
Firenze har altid været et af Italiens største kulturelle centrum. Her indsamles italiensk kunst og arkitektur med påvirkninger fra resten af verden. Den kulturelle og kreative ånd gør det til en perfekt by for dig som designstuderende.

Din fritid
Firenze er en god studieby, hvor du nemt kan gå eller cykel overalt du befinder dig. Da du både bor og går i skole i midten af byen, er du altid tæt på de unikke vintagebutikker, små italienske cafeer, galanterier og andre inspirerende steder.

Klassiske attraktioner
Nogle klassiske attraktioner som du skal besøge i løbet af din tid i Firenze er det berømte museum Uffzierna og den storslåede katedral, den fjerde største i verden. Hvis du er interesseret i kunst, kan du se frem til at se værker af renæssance mestre, herunder da Vinci, Botticelli og Michelangelo.

At være studerende i Firenze
Den bedste måde at beskrive livet som studerende i Firenze er selvfølgelig fra de studerende selv. Se videoen neden for og hør Marcus og Martin fortælle om, hvordan det er at være et designstuderende i Firenze. Bodil, vores IBS-repræsentant i byen, taler også om hvordan hun er der for dig under dit studie i Firenze.

Se film om livet i Florens

 

Hør nærmere

Vil du vide mere om udlandsstudier med IBS?

Udfyld kontaktformularen, så kontakter vi dig. Du er meget velkommen til at stille specifikke spørgsmål, som du vil have svar på. Vi ser frem mod at høre fra dig!

Bestil information

Vil du have tilsendt information?

Her kan du bestille gratis information om udlandsstudier. Tag dig god tid til at læse det igennem hvor og hvornår du vil.