Uddannelsessystemet i New Zealand

Uddannelsessystemet i New Zealand

Der findes rigtig mange studiebegreber rundt om i verden, og vil du gerne studere i udlandet, støder du med garanti på begreber, som du ikke kender til fra det danske uddannelsessystem. For at gøre det så let for dig som muligt, finder du her en oversigt over de begreber, som du typisk støder på i New Zealand.

Points

Alle videregående uddannelser er sammensat efter et pointsystem. Det gælder i Danmark og i New Zealand. Hvert fag på uddannelsen består af et vist antal points, beroende på arbejdsbyrde og sværhedsgrad af faget. I Danmark hedder disse points, som hvert fag består af, ”ECTS-points”. I New Zealand kaldes de for ”points”.

På et fuldtidsstudie i New Zealand skal du som international studerende typisk studere 60 points per semester.

Major/minor/electives

Når du tager en videregående uddannelse skal du vælge at specialisere dig indenfor et område. Dit primære studie kaldes for dit ”Major”, hvor ”Minor” udgør dit sekundære fokus. ”Electives” er valgfag, som kan variere fra studerende til studerende afhængigt af interesse.

Undergraduate studies

Studier på en videregående uddannelse, som leder til en Bachelor’s Degree.

Bachelor’s degree

En Bachelor’s degree modsvarer en dansk bachelorgrad. I New Zealand studerer man typisk tre år for at opnå en bachelorgrad, men studiet kan også tage længere tid. Allerede på din bachelor kan du specialisere dig indenfor en studieretning, og f.eks. opnå en Bachelor of Business Administration eller Bachelor of Science.

Graduate/postgraduate studies

Har du færdiggjort din bachelorgrad, kan du vælge at læse fag på graduate/postgraduate niveau. Disse studier leder til en Master’s degree.

Master’s degree

En Master’s degree modsvarer en dansk kandidatgrad, og forudsætter at du i forvejen har en bachelorgrad. I New Zealand tager det typisk to år at færdiggøre en Master’s degree.

Hør nærmere

Vil du vide mere om udlandsstudier med IBS?

Udfyld kontaktformularen, så kontakter vi dig. Du er meget velkommen til at stille specifikke spørgsmål, som du vil have svar på. Vi ser frem mod at høre fra dig!

Bestil information

Vil du have tilsendt information?

Her kan du bestille gratis information om udlandsstudier. Tag dig god tid til at læse det igennem hvor og hvornår du vil.