Uddannelsessystemet i USA

Uddannelsessystemet i USA

Der findes rigtig mange studiebegreber rundt om i verden, og vil du gerne studere i udlandet, støder du med garanti på begreber, som du ikke kender til fra det danske uddannelsessystem. For at gøre det så let for dig som muligt, finder du her en oversigt over de begreber, som du typisk støder på i USA.

Credits/units/points

Alle videregående uddannelser er sammensat efter et pointsystem. Det gælder i Danmark og i USA. Hvert fag på uddannelsen består af et vist antal points, beroende på arbejdsbyrde og sværhedsgrad af faget. I Danmark hedder disse points, som hvert fag består af, ”ECTS-points”. I USA hedder de typisk ”credits”, men du finder ligeledes skoler der bruger termen ”points”.

På et fuldtidsstudie i USA skal du som international studerende studere mindst 12 credits per semester, hvilket mange steder svarer til fire fag på hvert 3 credits.

Major/minor/electives

Når du tager en videregående uddannelse skal du vælge at specialisere dig indenfor et område. Dit primære studie kaldes for dit ”Major”, hvor ”Minor” udgør dit sekundære fokus. ”Electives” er valgfag, som kan variere fra studerende til studerende afhængigt af interesse.

Undergraduate studies

Studier på en videregående uddannelse, som leder til en Associate’s Degree eller til en Bachelor’s Degree.

Associate’s degree

I USA kan du udelukkende læse de første to år af din bachelorgrad på et college. De sidste to år skal læses på et universitet. Efter dine første to år på college, opnår du efter endte eksaminer, en såkaldt ”Associate’s degree” som bevis på at du har færdiggjort college indenfor en bestemt studieretning.

Bachelor’s degree

En Bachelor’s degree modsvarer en dansk bachelorgrad. I USA studerer man fire år for at opnå en bachelorgrad, i Danmark tager man typisk en bachelorgrad på tre år. Allerede på din bachelor kan du specialisere dig indenfor en studieretning, og f.eks. opnå en Bachelor of Business Administration eller Bachelor of Science.

Graduate/postgraduate studies

Har du færdiggjort din bachelorgrad, kan du vælge at læse fag på graduate/postgraduate niveau. Disse studier leder til en Master’s degree.

Master’s degree

En Master’s degree modsvarer en dansk kandidatgrad, og forudsætter at du i forvejen har en bachelorgrad. I USA tager det typisk halvandet til to år at færdiggøre en Master’s degree.

Hør nærmere

Vil du vide mere om udlandsstudier med IBS?

Udfyld kontaktformularen, så kontakter vi dig. Du er meget velkommen til at stille specifikke spørgsmål, som du vil have svar på. Vi ser frem mod at høre fra dig!

Bestil information

Vil du have tilsendt information?

Her kan du bestille gratis information om udlandsstudier. Tag dig god tid til at læse det igennem hvor og hvornår du vil.