Emilies film fik ros i Seattle og blev vist i Cannes

Emilie K. Beck efterlod hverdagen i Norge for at studere film på Santa Barbara City College i USA. En rejse, der skulle tage hende videre ud i den internationale filmverden. I år har hun formået at besøge både Seattle og Cannes, for at modtage en pris og ros for sin film “Rutinen”.

Emilie havde afprøvet jobbet som skuespiller i norske reklame- og spillefilm inden hun tog springet ud i verden for at studere i USA. Med studierne på SBCC tog hun sine skuespiller evner til et helt nyt niveau.

– Jeg fik muligheden for at være med på internationale produktioner gennem skolen og det har jeg lært en masse af, siger Emilie. Jeg arbejdede som indspildningsleder på Filippa Nilssons (en anden IBS-studerende) film “Wheels”, der senere vandt næsten alle priser på SBCC Film Awards, den filmfestival, der arrangeres af skolen hvert år. Filippa gjorde forresten efterarbejdet med lyden i “Rutinen”.

 

“Jeg kunne næsten ikke tage imod prisen”

Det er ikke kun “Rutinen”, der bliver hyldet og rost. I foråret modtog Emilie og hendes med-producent en pris til National Film Festival for Talented Youth (NFFTY) i Seattle. Filmen vandt publikums pris i kategorien “Variety Hour”. At høre navnet på ens egen film blive råbt op i en sal fuld af så mange dygtige inden for filmbranchen, beskriver Emilie som en fantastisk følelse.

– Det føltes først helt uvirkeligt og jeg kunne næsten ikke tage i mod prisen, men nu har jeg vendet mig til tanken om at vi fortjente at vinde, og så er jeg så utrolig glad og taknemmelig, siger hun.

 

Fra Seattle til Cannes

Da lykkerusen over NFFTY-prisen havde lagt sig var det bare at pakke kufferten igen for Emilie og hendes venner og rejse til Cannes. Der blev filmen vist i det, der kaldes  “Short Film Corner”, en mulighed for at vise filmen for andre instruktører og producenter.

– Cannes er verdens vigtigste filmfestival, så det var en stor oplevelse for mig, fortæller Emilie.

I dag arbejder Emilie med en stor kortfilms-produktion, der skal filmes næste år, samtidigt går hun på Den Norske TV-skole i Lillehammer, som er en af de seks førende indenfor dokumentarfilm. Hun tænker at læse de sidste to år på skolen og eventuelt rejse tilbage til USA for at studere en kandidat.

– Jeg skal også bare arbejde, arbejde, arbejde og skrive en masse manuskripter og rejse rundt på filmfestivaler. Det er vigtigt med kontakter i den her branche, så det er bare at holde gang i dem, konstaterer hun.

 

Emilies bedste tip til succes

Et tip Emilie vil give til andre, der vil lykkedes indenfor film er at sørge for at være med på indspilninger, uanset om du får løn eller ej. Hun anbefaler at være produktionsassistent, statist, chauffør, hvad end du kan komme på for at knytte kontakter. Og vær klar til at arbejde hårdt og benyt hver en lejlighed til både at skrive manuskript og film.

– Det absolut vigtigste er at have gode, dygtige og behagelige mennesker omkring dig. Personer, der er villige til at hjælpe dig, arbejde med dig og give dig vejledning. De personer kommer du til at møde på vejen – brug dem mest muligt.

 

Mere info til dig der også vil arbejde med film
Studer film/tv/teater
Film & Television Production, Santa Barbara City College

Malin Bergström
Malin

Hør nærmere

Vil du vide mere om udlandsstudier med IBS?

Udfyld kontaktformularen, så kontakter vi dig. Du er meget velkommen til at stille specifikke spørgsmål, som du vil have svar på. Vi ser frem mod at høre fra dig!

Bestil information

Vil du have tilsendt information?

Her kan du bestille gratis information om udlandsstudier. Tag dig god tid til at læse det igennem hvor og hvornår du vil.