FAQ – typiske spørgsmål om studier i Australien

Synes du et studieophold i Australien kunne være spændende? Så har du måske også nogle spørgsmål om hvordan og hvorledes det foregår. Vi har samlet nogle af de mest typiske spørgsmål vi får om studier i Australien

Hvad kan jeg studere i Australien?
Her findes noget for alle. Vi samarbejder både med colleges/universiteter der tilbyder praktiske erhvervsuddannelser inden for grafisk design, business, fitness osv. samt akademiske uddannelser med et meget bredt udvalg af fagområder.

Kan jeg studere et enkelt semester med IBS i Australien?
Ja, på University of the Sunshine Coast, Southern Cross University, RMIT og ACPE kan du vælge ‘IBS Select’. Her sammensætter du selv hvilke fag du ønsker at studere i dit semester. Et semester varer typisk 18 uger.

Kan jag tage en akademisk uddannelse med IBS i Australien, hvor lang tid tager det?
Ja, på University of the Sunshine Coast, Southern Cross University, RMIT, Martin og ACPE kan du tage en bachelor’s degree. Det tager typisk tre år.

Hvad er en diplomuddannelse?
En diplomuddannelse er en videregående uddannelse hvor du efter uddannelsens afslutning får et diplom. Uddannelserne er ofte bygget op med både teoretisk og praktisk undervisning. Diplomuddannelser findes på TAFE Queensland East Coast og Martin.

Hvor skal jeg studere hvis jeg også vil surfe?
Gold Coast eller Sunshine Coast er oplagte byer for dem som søger strandliv – men ellers giver Sydney også gode muligheder for at surfe. Hvis du vil studere i Lismore er du også tæt på byen Byron Bay, som er et område mange studerende elsker.

Hvilken skole skal jeg vælge hvis jeg vil til storbyen?
De skoler der ligger i storbyen er Martin (Sydney, Melbourne og Brisbane), RMIT (Melbourne), ACPE (Sydney) og The Hotel School Sydney (Sydney).

Hvad med sproget?
Undervisningen foregår på engelsk og de fleste studerende syntes, at man let kommer ind i det. Du kommer også til at lære nye ord om dit fagområde og måske et eller flere australske slangs som ‘g’day mate (Hej ven)!

Behøver jeg et visum for at studere i Australien?
Ja, du skal bruge et studievisum for at studere i Australien. Du behøver ikke at besøge en ambassade idet ansøgningen er online. Vi vejleder dig om processen, som begynder når du har fået dit visumgrundlag (CoE) fra skolen.

Kan jeg søge om SU når jeg skal studere i Australien?
Det kan du hvis du er SU-berettiget. Se mere under SU og Legater  

Kan jeg arbejde mens jeg studerer i Australien?
Ja, i Australien må du på et studievisum arbejde deltid i løbet af din studietid, dvs. 40 timer på en tougersperiode og fuldtid i ferieperioder.

Har du flere spørgsmål? Vi svarer gerne på dem hvis du ringer eller skriver os en mail!

Læs mere her
Skoler i Australien

Uddannelsessystemet i Australien

 

 

 

Malin Bergström
Malin

Hør nærmere

Vil du vide mere om udlandsstudier med IBS?

Udfyld kontaktformularen, så kontakter vi dig. Du er meget velkommen til at stille specifikke spørgsmål, som du vil have svar på. Vi ser frem mod at høre fra dig!

Bestil information

Vil du have tilsendt information?

Her kan du bestille gratis information om udlandsstudier. Tag dig god tid til at læse det igennem hvor og hvornår du vil.