FAQ – typiske spørgsmål om studier i USA

At studere i udlandet skal være enkelt og trykt. Derfor hjælper vi dig altid med at svare på dine spørgsmål om udenlandsstudier. Nedenfor finder du nogle af de mest typiske spørgsmål vi får om USA.

Hvor meget koster det at studere i USA?
Studieafgiften varierer alt efter hvilke college/universitet du vælger. I USA findes to typer uddannelser – den toårige ‘accociate’s degree’ og den 4-årige ‘bachelor’s degree’. Studieafgiften til den toårige vil typisk være en del billigere. Derudover skal du også tænke på leveomkostninger uden for studiet og det kan også variere meget alt efter hvilken by du befinder dig i. Det korte svar er altså, at det kommer an på hvor du skal hen og studere.

Hvad er forskellen mellem en associate’s degree og en bachelor’s degree?
Kort fortalt er forskellen kun, at en assicuate’s degree tager 2 år og en bachelor’s degree tager 4 år.

Kan jeg læse en hel uddannelse i USA og hvor lang tid tager det?
Ja, du kan læse en hel bacheloruddannelse og visse steder også en kandidatuddannelse. En bachelorgrad tager normalt 4 år i USA og en kandidatgrad 2 år.

Kan jeg søge om SU?
Skal du læse et semester eller to i dit sabbatår er sandsynligheden for at medbringe din SU ikke stor. Læser du derimod allerede på en videregående uddannelse i Danmark og i den forbindelse tager et semester i udlandet, vil du sandsynligvis være SU-berettiget. Vælger du at tage hele bacheloruddannelsen i USA kan du ofte ‘kun’ medbringe SU i de 3 år der modsvare en dansk bacheloruddannelse. Det vil altid være Styrelsen for Videregående Uddannelser der træffer den endelige beslutning. Læse mere om SU.

Kan jeg studere bare et enkelt semester med IBS i USA?
Ja, det kan du på næsten alle vores samarbejdsskoler i USA. Både som sabbatårs, bachelor- og kandidatstuderende.

Behøver jeg visum for at studere i USA?
Ja, du skal søge om et studievisum. Dette indebærer også et besøg til den amerikanske ambassade i København. IBS vejleder dig igennem hele processen.

Må jeg arbejde på et studievisum i USA?
Nej, som international studerende må du ikke arbejde imens du studerer.

 

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Malin Bergström
Malin

Hør nærmere

Vil du vide mere om udlandsstudier med IBS?

Udfyld kontaktformularen, så kontakter vi dig. Du er meget velkommen til at stille specifikke spørgsmål, som du vil have svar på. Vi ser frem mod at høre fra dig!

Bestil information

Vil du have tilsendt information?

Her kan du bestille gratis information om udlandsstudier. Tag dig god tid til at læse det igennem hvor og hvornår du vil.