Kommer påskeharen frem i alle lande?

Påsken er lige om hjørnet. Men kigger påskeharen frem i alle lande? Når vi ser nærmere på påskefestlighederne rundt omkring i verden, finder vi både ligheder og forskelle. Vidste du, at du kan deltage i “rul-æg” konkurrence på græsplænen foran Det Hvide Hus, se de dansende skeletter i Spanien eller hoppe ombord på et påsketog i Tyskland? Oplev påskefestlighederne i USA, Australien, New Zealand og Europa med IBS!

Mad og Venner
For mange handler påsken om god mad og ikke mindst påskeægget. På gaderne i Saint-Aygulf i Frankrig, kan du for eksempel nyde store portioner af hjemmelavede omeletter. Selv i New Zealand er maden en  vigtig del af påsken. “Mange bruger påsken som anledning til at invitere familie og venner over til god mad, masser af slik og en hyggelig stund” siger tidligere studerende.

Rul ægget i Det Hvide Hus
Hvis du godt kan lide sjove aktiviteter, skal du tilbringe påsken i Spanien, hvor du blandt andet kan være med til “Dødens Dans”. Her klæder de lokale sig ud som skeletter og danser hele natten. I USA’s hovedstad Washington DC, kan du være en del af den årlige “rul-æg” konkurrence på græsplænen foran Det Hvide Hus. På græsplænen vil du forhåbentlig se præsidenten, der altid deltager i denne sjove begivenhed.

Påskehare i Tyskland
I Tyskland er der tradition for at dekorere store påsketræer, hvor der kan hænge op til 10.000 æg på bare ét træ (lad os håbe at æggene er hårdkogte!). I Berlin kan du hoppe ombord på påsketoget, som suser gennem byens spændende kvarterer. Ombord maler du æg med påskeharen og ved slutdestinationen får du et chokoladeæg i gave. Påskeharen er et vigtigt element i den tyske påskefejring, og det var faktisk den tyske påskehare der startede traditionen med at gemme æg på snedige steder.

Chokoladehare eller chokoladepungdyr?
Påske fejres på forskellige måder rundt omkring i verden, men fælles er, at det er en tradition med glæde og hyggeligt samvær med dem man holder af – nogle har oven i købet en påskehare og andre er uden. “I Brisbane var der ikke påskeharer i chokolade, men chokoladepungdyr,” siger Amanda, der var af sted med IBS i Australien. Du ved aldrig hvad du kommer til at opleve, når du er ude og opleve verden og deltager i de lokale traditioner.

Del gerne og skriv hvordan du holder påske!

 

Malin Bergström
Malin

Hør nærmere

Vil du vide mere om udlandsstudier med IBS?

Udfyld kontaktformularen, så kontakter vi dig. Du er meget velkommen til at stille specifikke spørgsmål, som du vil have svar på. Vi ser frem mod at høre fra dig!

Bestil information

Vil du have tilsendt information?

Her kan du bestille gratis information om udlandsstudier. Tag dig god tid til at læse det igennem hvor og hvornår du vil.