Skab netværk i udlandet

At studere i udlandet er en oplagt mulighed for mange til at møde nye spændende mennesker. Nogle bliver venner for livet, andre bliver vigtige for karrieren. Men hvordan tager man første skridt?

Vi har spurgt Tina Ornstein Nielsen, Head of Event Marketing hos Academic Work, for at få nogle gode tips til hvordan du netværker og knytter bånd til vigtige kontakter.

Hvorfor skal jeg netværke og hvad indebærer det?
– Det er altid godt at udvide sit private og professionelle netværk. Foruden at det er sjovt og spændende at tale med nye mennesker, så kan det også lede til værdifulde kontakter i fremtiden. Det kan være indgangen til job eller en måde at finde interessante fremtidige arbejdsgivere på, som du måske ikke vidste findes.

Hvordan forbereder jeg mig bedst til et job-event?
– Læs lidt om de virksomheder der er til stede, dels på deres hjemmeside og sociale medier på LinkedIn og Facebook eller hvis de har blog, det kan give lidt mere indsigt i virksomheden. Beslut dig for, inden du tager derhen, hvilke virksomheder du vil i kontakt med og skriv gerne spørgsmål ned til de respektive personer og virksomheder.

Hvordan får jeg vist hvem jeg er?
– Tænk over hvordan du vil præsentere dig selv i nogle korte sætninger og hvad du vil arbejde med i fremtiden, eftersom dette er spørgsmål du højst sandsynligt vil blive stillet. Du vil imponere virksomhederne ved at vise, at du har forberedt dig og ved lidt om virksomheden samt kan præsentere dig selv kort og præcist. Hold det enkelt, det handler i stor grad om at vise interesse, stille spørgsmål og lyt til hvad virksomhederne har at fortælle.

Hvad er det vigtigste at tænk på, når det handler om at netværke?
– Du ved aldrig hvem, der kan blive vigtig for dig i fremtiden. Alle du møder kan være potentielle kontakter i fremtiden, så se alle personer du snakker med som lige værdifulde kontakter.

Hvad er den mest almindelige fejl, når du netværker? 
– At du ikke er særlig forberedt og derfor ikke får det ud af samtalen som du ønsker. Eller at du venter på andre skal tage kontakt til dig og derfor misser muligheden for at knytte kontakt til dem du ønskede.

Vi takker Tina for gode tips og håber du føler dig nysgerrig på at netværke!

Læs mere
Hvad laver tidligere IBS-studerende i dag?
5 måder en rejse vil ændre dig på
Lovisa fik sit drømmejob i modebranchen

Kontakt os
Book gratis studievejledning
Send en forespørgsel
Ring til os på 88 51 01 15

Camilla Wagner
Camilla

I have a master's degree within Marketing, Globalization and Culture. I studied part of my studies in Barcelona and are working as coordinator for IBS and marketing.

Hør nærmere

Vil du vide mere om udlandsstudier med IBS?

Udfyld kontaktformularen, så kontakter vi dig. Du er meget velkommen til at stille specifikke spørgsmål, som du vil have svar på. Vi ser frem mod at høre fra dig!

Bestil information

Vil du have tilsendt information?

Her kan du bestille gratis information om udlandsstudier. Tag dig god tid til at læse det igennem hvor og hvornår du vil.