5 favoritter i Firenze

Noe av det beste med å reise er å oppdage nye steder og deres gullkorn. Når du studerer med oss på IBS får du raskt oversikt og innblikk i studieplassen gjennom våre representanter på stedet. Bodil, vår IBS-representant i Firenze, deler her noen av sine favoritter i en av Italias vakreste byer.

  1. Matmarkedet Sant’AmbrogioI et av Firenzes mest sjarmerende kvartaler, Santa Croce, ligger matmarkedet Sant’Ambrogio med grønnsaksselgere, slaktere, fiskehandlere og osteselgere. Utenfor salgshallen selges grukt, grønnsaket, brød, klær, vesker, sko og smykker i en salig blanding. Jeg elsker å gå dit tidlig på morgenen, kjenne duften av nybakt brød, handle og sladre litt. Det er en bra start på dagen – buona giornata!
  2. Beste isen på Piazza della PasseraBak Accademia Italiana ligger et kjempelite torg, Piazza della Passera, og her finner du den beste iskremen. De har fantastisk egenprodusert iskrem, med spennende og stadig nye smaker. Rett overfor ligger Cafe degli Artisti, kvartalets kulturkafé der man kan gå og spise frokost – en cappucino og en brioche – og treffe vennene sine før dagens arbeid er i gang.
  3. Cappella Tornabuoni Inne i den vakre kirken Santa Maria Novella finnes høyalteret Cappella Tornabuoni som er en av mine absolutte favoritter. Kirken er en dominikanerkirke som er bygd i gotisk stil men med en fasade fra 1470-tallet, da Firenze var et senter for renessansens utvikling. Dette var Michelangelos favorittkirke og han kalte den for “la mia sposa” (min brud).
  4. Il Giardino di BoboliDenne vakre slottsparken ligger på sørsiden av elva rett back Palazzo Pitti. Det er fantastisk å vandre omkring her, blant alléer, skulpturer, fontener og vakkert klipte busker og trær. Du burde også besøke orangeriet der enorme sitrontrær holdes om vinteren. Duften av sitronblomstene er unik.
  5. La Fiorentina – fotball er et mustEt absolutt must er å gå og se italiensk fotball. Laget i Firenze heter La Fiorentina,  og en ekte firenzer er en sann “tifoso” som prater fotball på baren, på bussen, ved aviskioskene og i lunsjpausene. Fotball er hellig og tilhører alle genereasjoner, unge som gamle, kvinner som menn. Jeg anbefaler derfor å gå på en fotballmatch og se Fiorentina spille. Å høre gleden og kjenne energien er en morsom måte å forstå folket og plassen.

Vil du oppdage Italia med oss? Søk deg inn på en designutdanning ved Accademia Italiana!

Kontakt oss
Book gratis studieveieldning
Send inn en interessemelding

Les mer
“Et eventyr og et sykke papir” – slik ble livet til Marcus endret i Firenze

Malin Bergström
Malin

Malin har studert Journalism & PR-program i Washington DC med IBS, samt gått på språkskole i Nice, Frankrike med STS. Å daglig få være med å inspirere andre til å studere i utlandet ligger derfor nært hjerte.

Meld din interesse

Vil du vite mer om studier i utlandet med IBS?

Fyll ut interesseskjemaet, så kontakter vi deg. Legg gjerne ved en beskjed om du har spesielle spørsmål du vil ha svar på. Vi ser frem mot å hjelpe deg!

Bestill informasjon

Vil du få mer informasjon tilsendt?

Her kan du bestille en informasjonspakke. Du får den tilsendt i posten og inneholder blant annet brosjyre, prisliste og utdanningsguide – og skulle du ønske mer spesifikk informasjon er det bare å skrive det inn i kommentarfeltet!