Artige juletradisjoner verden rundt

Jula er såklart en tid med mange tradisjoner, men sida jula blir feira over store deler av verden betyr det også at det som er nært og kjært blir tolket i veldig ulike retninger. Noen tradisjoner er merkelige, andre er til å misunne.

USA

Her foregår det, som det alltid gjør i USA, mye rart. Hvert år er det minst 20 000 Rent-a-Santas omkring, slik at hele familien kan være tilstede når julenissen kommer på besøk. Disse leide julenissene har streng beskjed om å ikke spise bønner eller hvitløk til lunsj. I tillegg er det en stor SantaCon i New York hvert år der profesjonelle og amatør-julenisser møtes for å feire høytiden.

Australia

Siden jula feires i løpet av sommeren der ned er det vanlig å feire med nisseluer, grillmat og hvitvin i sola. Også stikker de til stranda og bader. I tillegg legger barna ut øl til julenissen, i stedet for grøt eller melk som er vanlig andre steder, før han ankommer på kenguruen sin.

New Zealand

Som i Australia foregår jula i sommerhalvåret. Her er det også mange nisseluer og badetøy i tillegg til egenkomponerte julesanger, slik som “Sticky Beak the kiwi” som redder julenissen under Southern Cross.

Italia

Når de lage julekrybbeutstilling her inngår ofte også El Caganer. Altså en mann som har buksene nede mens han, vel, bæsjer. Her er julenissen heller ikke helt kosher for det tradisjonelt katolske landet, og dermed er det La Befana, en heks, som leverer julegavene. Kanskje er det navnet på nissekona?

England

Maten i England er jo kjent for å være litt så som så. En av de mest tradisjonsrike rettene er Christmas Pudding der alle familiemedlem skal vispe røra med klokka og ønske seg noe. Ofte legger de også oppi smågaver som man da kan få i stykket sitt og som sier noe om fremtiden din; får du en ring blir du gift, og får du et fingerbøll forblir du enslig ett år til,

I England får også 7 av 10 hunder julegave av eierene sine, i følge en undersøkelse fra 1995.

 

Vil du oppleve slike juletradisjoner er det fullt mulig! Hiv deg på et semester, et år eller en hel grad i utlandet og gjør disse tradisjonene dine egne.

Kontakt oss:
Book gratis studieveiledning
Send inn en interessemelding

Les mer:
USA
Australia
New Zealand
Italia
England

 

Mia Nilsen
Mia

Mia har tatt både bachelor og master i utlandet, i henholdvis England og Belgia. I tillegg har hun arbeidserfaring fra ulike land, inkludert USA og Kenya. Hun synest utdanning i utlandet er kjempestas og er veldig fornøyd med å kunne hjelpe andre ha samme positive erfaringer som hun selv har hatt.

Meld din interesse

Vil du vite mer om studier i utlandet med IBS?

Fyll ut interesseskjemaet, så kontakter vi deg. Legg gjerne ved en beskjed om du har spesielle spørsmål du vil ha svar på. Vi ser frem mot å hjelpe deg!

Bestill informasjon

Vil du få mer informasjon tilsendt?

Her kan du bestille en informasjonspakke. Du får den tilsendt i posten og inneholder blant annet brosjyre, prisliste og utdanningsguide – og skulle du ønske mer spesifikk informasjon er det bare å skrive det inn i kommentarfeltet!