Accademia Italiana i Firenze

I hjertet av Firenze, et steinkast fra Ponte Vecchio, ligger den velkjente designskolen Accademia Italiana. Her kan du gi deg i kast med et ettårig designprogram, eller ta en hel bachelor – og i tillegg lærer du deg italiensk. Italia venter på deg!

Siden skolen startet i 1984 har tusenvis av studenter utdannet seg på Accademia Italiana. Campuset i Firenze er et populært valg på grunn av den vakre beliggenheten i en av Italias store kulturhovedstader.

To skolebygninger
Accademia Italiana i Firenze består av to bygninger i gangavstand fra hverandre. I bygningen ved det velkjente torget Piazza PItti finnes biblioteket med alle mote, design- og interiørmagasin du kan tenke deg. Den andre bygningen ligger på Lungarno alle Grazie, rett ved elva som renner gjennom byen. Her finner du også en stor takterrasse med utsikt over hele Firenze. Et mer inspirasjonsfylt studiested er vanskelig å finne.

Utstyr til studiene
Lokalen til Accademia Italiana er godt utrustet med all teknologi du behøver for designstudiene dine. Motestudentene har for eksempel tilgang til avanserte symaskinger.

Stor motevisning
I april blir det hvert år arrangert en stor motevisning der avgangselevene innen Fashion Design viser frem eksamenskolleksjonene sine. Showet regisseres av profesjonelle koreografer og har opp igjennom årene hatt velkjente hedersgjester som Vivienne Westwood, Karla Fendi og Elio Fiorucci. Også studenter fra de øvrige designretningene får mulighet til å stille frem sine eksamensarbeid i anledning motevisningen.

Bli med på motevisning
Om du søker til høstopptaket før den 31. mars inviterer vi deg også med på motevisningen i Firenze. Du får en guidet tur gjennom skolens lokaler og en mulighet til å bli kjent med din nye studieby. Høydepunkt på turen er motevisningen og utstillingen, der du garantert blir inspirert for dine kommende studier.

Tror du dette er skolen for deg? Bestill en gratis og uforpliktende studieveiledning så hjelper vi deg på vei!

Bestill studieveiledning →

Se film om skolen

  • Lærerne har lang erfaring fra bransjen
  • Stort fokus på kreativt arbeid gir deg nødvendig praksis og erfaring
  • Du skaper en verdifull portefølje
  • Du får nærkontakt med den italienske kulturen og det vakre hverdagslivet i Firenze.
  • Søk til høststart innen 31. mars, og bli invitert til skolens motevisning.

Studiene med IBS omfatter i utgangspunktet et studieår, men de fleste av våre studenter velger å fortsette to år til for å få en hel bachelorgrad. Uansett hva du ønsker hjelper vi deg med å finne ut hvilke designretning som passer deg.

For at du skal få mest ut av oppholdet og studiet er et italienskkurs også inkludert. Kurset omfatter 90 timer og starter noe før semesteret starter og fortsetter litt ut i semesteret.

I Firenze bor du i en leilighet og deler dobbeltrom med en annen student. Leiligheten ligger sentralt og du i nærheten av Accademia Italiana og kjente landemerker som Ponte Vecchio og Il Duomo, samt kollektivtrafikk som kan ta deg omkring Italia.

Møblert leilighet
Studentleilighetene våre er møblerte, og består av stue, soverom og bad. Det er bare å flytte rett inn og føle deg som hjemme med de du bor med og i nærheten av.

Bolig hele året
I Firenze er bolig inkludert for et helt år i IBS pakkepris. Nyt det å bo i en av Italias vakreste byer.

Firenze er hovedstad i den italienske regionen Toscana. Side 1982 har byens historiske sentrum vært med på UNESCOs verdensarvliste. Den historiske arven gir byen et spesielt særpreg og en stemning som ikke finnes noen andre steder.

Smug og torg
Her kan du vandre gjennom koselige smug og torg, og om du er interessert i arkitektur og historie er renessansestilen i byen perfekt for deg. Over elva Arno, som renner gjennom byen, får seks ulike broer. Den eldste, og mest kjente, er broen Ponte Vecchio.

Kulturelt sentrum
Firenze har alltid vært et av Italias største kulturelle sentrum. Her samles italiensk kunst og arkitektur sammen med innflytelser fra resten av verden. Den kreative og kulturelle bysjelen gjør plassen helt perfekt for deg som designstudent.

Firenze er en flott studieby der du enkelt kan gå eller sykle uansett hvor du skal. Siden du både bor og studerer midt i byen er alltid i nærheten av unike vintagebutikker, små italienske kaféer, gelaterier, barer og andre inspirerende plasser.

Klassiske severdigheter
Noen klassiske severdigheter du må besøke i løpet av tiden din i Firenze er blant annet det velkjente museet Uffizierna og den utrolige katedralen, som er den fjerd største i verdne. Om du er kunstinteressert kan du se frem til å se malerier av kjente renessansemalere som da Vinci, Botticelli og Michelangelo.

Å være student i Firenze
De som er flinkest til å beskrive studentlivet i Firenze er selvfølgelig studentene selv. Se filmen nedenfor og hør Marcus og Martine fortelle om hvordan det er å være designstudent i denne byen. Bodil, vår IBS-representant på plass i byen, forteller også om hvordan hun kan hjelpe deg i løpet av studietiden din.

Se film om livet i Firenze

Meld din interesse

Vil du vite mer om studier i utlandet med IBS?

Fyll ut interesseskjemaet, så kontakter vi deg. Legg gjerne ved en beskjed om du har spesielle spørsmål du vil ha svar på. Vi ser frem mot å hjelpe deg!

Bestill informasjon

Vil du få mer informasjon tilsendt?

Her kan du bestille en informasjonspakke. Du får den tilsendt i posten og inneholder blant annet brosjyre, prisliste og utdanningsguide – og skulle du ønske mer spesifikk informasjon er det bare å skrive det inn i kommentarfeltet!