Accademia Italiana i Roma

I vakre Roma ligger den velkjente designskolen Accademia Italiana. Her kan du studere design i et år eller ta en hel bachelorgrad. Italias hovedstad venter på deg.

Accademia Italiana har utdannet designstudenter siden 1984. Skolen har i dag to italienske campus, i Roma og i Firenze.

Lærere fra bransjen
Skolens campus i Roma ligger midt blant mange av byens severdigheter. Lokalene er utrusted med den teknologien og de ressursene du trenger for å lykkes i studiene. Uansett hvilke designretning du ender opp med å velge blir du undervist av dyktige lærere med solid bakgrunn fra designbransjen. Du studerer med både italienske og internasjonale studenter, og du blir raskt en del av den italienske hverdagen.

Kjent motevisning
Hver april organiseres en stor motevisning der avgangselevene viser frem sine eksamenskolleksjoner. Showet, som settes opp i Firenze, regisseres av en profesjonell koreograf, det brukes profesjonelle modeller og ofte dukker hedersgjester opp. I løpet av årene har store designnavn som Vivienne Westwood, Karla Fendi og Elio Fiorucci besøkt moteshowet. Også studenter fra andre designområder får muligheten til å stille frem sine produkt i anledning motevisningen.

  • Lærerne har lang erfaring fra bransjen
  • Stort fokus på kreativt arbeid gir deg nødvendig praksis og erfaring
  • Du skaper en verdifull portefølje
  • Du får nærkontakt med den italienske kulturen og det vakre hverdagslivet i Roma.
  • Søk til høststart innen 31. mars, og bli invitert til skolens motevisning i Firenze.

Studiene med IBS omfatter i utgangspunktet et studieår, men de fleste av våre studenter velger å fortsette to år til for å få en hel bachelorgrad. Uansett hva du ønsker hjelper vi deg med å finne ut hvilke designretning som passer deg.

For at du skal få mest ut av oppholdet og studiet er et italienskkurs også inkludert. Kurset omfatter 90 timer og starter noe før semesteret starter og fortsetter litt ut i semesteret.

I Roma bor du i en leilighet og deler dobbeltrom med en annen student. Leilighetene ligger vanligvis nært skolen, kollektivtrafikk og bylivet.

Møblert leilighet
Studentleilighetene våre er møblerte, og består av stue, soverom og bad. Det er bare å flytte rett inn og føle deg som hjemme!

Bolig hele året
I Roma er bolig inkludert for et helt år i IBS pakkepris. Nyt det å bo i en av Italias vakreste byer.

Når du bor i Roma skal du selvfølgelig ta deg tiden til å se kjente landemerker som Fontana di Trevi, Spansketrappen og Colosseum. Både de som er fotballinteressert, og de som ikke kunne bry seg mindre om sporten, bør absolutt ta turen til en stadion for å se en ligamatch – det er en unik opplevelse.

Liker du shopping så kan du gjøre varp på en av de mange vintagemarkedene, som for eksempel Porta Portese. Du kan også besøke noen av de store motehusene, nyte det fantastiske italienske kjøkkenet og dra på vinbarer.

Meld din interesse

Vil du vite mer om studier i utlandet med IBS?

Fyll ut interesseskjemaet, så kontakter vi deg. Legg gjerne ved en beskjed om du har spesielle spørsmål du vil ha svar på. Vi ser frem mot å hjelpe deg!

Bestill informasjon

Vil du få mer informasjon tilsendt?

Her kan du bestille en informasjonspakke. Du får den tilsendt i posten og inneholder blant annet brosjyre, prisliste og utdanningsguide – og skulle du ønske mer spesifikk informasjon er det bare å skrive det inn i kommentarfeltet!