Hawaii Pacific University

Hawaii Pacific University (HPU) er en multikulturell skole med en fantastisk beliggenhet. Skolen hovedcampus ligger i Honolulu, nær velkjente Wakiki Beach. Å studere på HPU er som å studere i paradis.

HPU ble grunnlagt i 1965 og har studenter fra hele USA og over 80 andre land. Skolen har vunnet mange priser for sitt mangfold. Som student på HPU er du en del av en sann internasjonal opplevelse.

Nær kontakt med lærerene
De små klassene gjør at du får nær kontakt med lærerene dine og store muligheter til å utvikle både dine fagkunnskaper og deg selv som person. Lærerene på HPU er alle høyt utdannende og mange av dem er fremstående forskere.

Campus
Med oss på IBS studerer du i hovedsak på skolens hovedcampus, Downtown Campus. Det består av seks ulike bygninger, midt i Honolulus finans- og butikkdistrikt. Her finnes bra ressurser for deg som student og den tekniske utrustningen er i toppklasse. Du har blant annet tilgang til bibliotek, flere ulike databaser, grupperom, datarom og wifi.

Idrett og studier
Om du vil ha enda mer ut av studieoppholdet kan du bli med i et av skolens mange idrettslag. Her kan du blant anner spille tennis, basketball eller gold. Skolen har også et relativt nytt lag i cheerleading.

Tror du dette er skolen for deg? Bestill en gratis og uforpliktende studieveiledning så hjelper vi deg på vei!

Bestill studieveiledning →

  • Et fremstående universitet med moderne ressurser
  • Fremgangsrike lærere
  • Muligheter for å søke om stipend
  • Et studiested med herlig livsstil
  • Skolen har et nært samarbeid med næringslivet og myndigheter
  • Her kan du få en amerikansk bachelorgrad på bare tre år
Det er helt perfekt å kombinere studiene med sol- og strandlivet i Honolulu
Pernilla Åblad
Pernilla Åblad, Tourism, Hawaii

På HPU kan du blant annet studere turisme, psykologi og markedsføring – emner som alle har sterk tilknytning til studiestedet. Skolen er ledende innen marinbiologi og tilbyr toppmoderne ressurser for forskning innen området og har store utviklingsmuligheter for deg som student.

Du som ønsker en hel grad fra USA gjør også et godt valg ved å velge HPU. Som norsk student vil du kunne få godkjent fag fra videregående, noe som innebærer at det er mulig å ta en bachelorgrad på tre i stedet for fire år. Universitetet har mange program på både bachelor- og masternivå.

Når du studere på HPU bor du sentralt, i downtown Honollu. Studentboligen ligger nært skolen, i et fantastisk studentområde.

Delt leilighet
Du bor sammen med en annen student i en allerede møblert leilighet. I studentkomplekset kan du lage mat og vaske klær. I bygningens første etasje finner du også en student lounge, der kan du sitte å lese fag eller bare henge med venner. Å bo på et studenthjem er en morsom måte å bli kjent med mange nye mennesker, både amerikanere og andre internasjonale studneter.

Bolig inkludert
Studentboligen er inkludert i IBS pakkepris det første semesteret. Det pleier også å gå fint å fortsette å bo der andre semester, men da må du si ifra så tidlig som mulig.

Hawaii er den av verdens største turistmål med en internasjonal atmosfære og innbyggere fra hele verden. I Honolulu, som ligger på øya Ohau, blandes polynesisk og asiatisk kultur med den amerikanske. Den er som er nysgjerrig har derfor mye å hente her.

USAs gladeste by
Avisa USA Today har kåret Honolulu til en av USAs gladeste og friskeste byer. Det som gjør at innbyggerene trives så godt er blant annet mangfoldet og den vakre naturen. Få plasser i verden byr på så mange regnbuer, fossefall og friske briser året rundt.

Liv og røre
Honolulu er ikke bare natur. I bykjernen finner du kafeer, unike butikker, restauranter og barer. For å finne ut hva som skjer i byen kan du abonnere på nyhetsbrevet fra Hawaii Pacific Universitys studentavis, Kalamalama. Eller så kan du jo alltids bli med i redaksjonen selv og skrive artikler for avisa selv.

Når du får en pustepause fra studiene burde du ta tida til å oppdage naturen på Hawaii. Kjente Wakiki Beach ligger bare en kort bussreise fra skolen og er vel verdt et besøk. Her kan du surfe, bade eller bare ha det moro med vennene dine.

Ta deg omkring med buss
I IBS pakkepris er busskort inkludert. Bussene går over hele øya og du lærer deg raskt hvordan bussystemet fungerer. Dette er en perfekt måte å ta seg omkring på og oppdage hele Oahu.

Dra på tur med de andre studentene
Mulighetene for vandreturer på Ohau er så mange, at det er umulig å liste dem alle opp. Kjøp et par ordentlige sko og gi deg ut i villmarken. En artig måte å oppdage nye steder er å bli med i studentklubben på HPU. De samles en gang i uka og gir seg ut på eventyr.

Dra på campingtur
En bra måte å komme seg bort fra bykjernen, uten å måtte dra så langt, er å dra på campingtur. Det finnes mange ulike campingplasser på Oahu, så det er bare å velge deg som passer deg best. Husk at du først må skaffe deg campingtillatelse!

Meld din interesse

Vil du vite mer om studier i utlandet med IBS?

Fyll ut interesseskjemaet, så kontakter vi deg. Legg gjerne ved en beskjed om du har spesielle spørsmål du vil ha svar på. Vi ser frem mot å hjelpe deg!

Bestill informasjon

Vil du få mer informasjon tilsendt?

Her kan du bestille en informasjonspakke. Du får den tilsendt i posten og inneholder blant annet brosjyre, prisliste og utdanningsguide – og skulle du ønske mer spesifikk informasjon er det bare å skrive det inn i kommentarfeltet!