Santa Barbara City College (SBCC)

Santa Barbara City College (SBCC) vant i 2013 pris som USAs beste community college. Vil du studere her hjelper IBS deg med å skreddersy en collegeopplevelse i solfylte California på et college med personlig studentservice og uendelig mange muligheter.

En av begunnelsene til utmerkelsen som USAs beste community college var at undervisningen på SBCC leder til gode studieresultater som forbereder studentene til studier på høyere nivå.

Campus ved havet
Studentene velger SBCC på grunn av de engasjerte lærerene, de små klassene, skolens personlige studentservice og selvsagt også på grunn av den fantastiske beliggenheten. Skolen har to sammenlinkede campus med utsikt over Stillehavet. Her finnes studieinspirasjon i moderne lokaler, eller ute i den varme Californiasolen.

Bibliotek og fellesarealer
På campus har du som student tilgang til bibliotek, datarom, kafeer og andre fellesarealer der du kan lese sammen med studiekameratene dine. Det finnes også store gressplener, benker og sittegrupper hvor studenter ofte sitter å gjør lekser i solskinn under palmetrær.

Bli med i en studentforening

Om du vil ha et aktivt studentliv utenfor klasserommet kan du bli med i noen av skolens mange idrettslag eller engasjere deg i en forening. SBCC har blant annet lag i fotball (soccer), basket, amerikansk fotball og friidrett. Det finnes også teater- og musikkgrupper som setter opp egne produksjoner. Du kan også delta i for eksempel SBCC Film Festival som arrangeres hvert år.

 

Få plasser igjen til SBCC, søk senest 15. oktober! Søk her

  • Kåra til USAs beste community college i 2013
  • Engasjerte lærere som alltid får fantastiske omtaler fra studenter
  • Bo i en livlig studentby i sør-California
  • Velg mellom fag fra flere ulike fagområder med IBS-Select
  • Aktivt studentliv på campus, idrettslag og studentforeninger
  • Sommer, sol og strandliv hele året
  • Du kan enkelt ta helgeturer til byer som Los Angeles, Las Vegas, San Diego og San Francisco
En utrolig opplevelse og den perfekte blandingen.
Lise Wiger
Lise Wiger, Markedsføring, Santa Barbara

På Santa Barbara City College kan du studere til en toårig Associate’s Degree i tillegg til vårt studietilbud IBS Select. Med IBS Select skreddersyr du dine utenlandsstudier gjennom å selv velge fag ut ifra hele skolens fagtilbud (du må velge fag på 200-nivå for å få støtte av Lånekassen og også passe på at fagene ikke har såkalte pre-requisites som du ikke oppfyller). De utdanningene vi viser til nedenfor er kun eksempler på fagretninger du kan velge, men det finnes mye annet å velge mellom!

Flere av fagrområder krever at du tar fag på førsteårsnivå (100-nivå) for å kunne ta fa på andreårsnivå (200-nivå). Så om du ønsker å være sikker på fagvalgene dine er ofte en associategrad å foretrekke framfor IBS Select. Ta kontakt med oss om du lurer på hva som passer deg best.

Du kan altså også velge fag fra flere ulike fagområder. Les mer om hvordan det fungerer under IBS Select. All informasjon om å ta en hel akademisk grad finner du under Full Degree. Det er viktig å være oppmerksom på at det er ingen fag som er garanterte, og du bør være innstilt på variasjoner og endringer på fagtilbud fra semester til semester.

I Santa Barbara bor du enten i en leilighet eller et hus sammen med andre studenter. Boligene ligger i gangavstand fra skolen, byens herlige strender og downtown. Du bor også nær kollektivtrafikk med gode forbindelser også ut av bykjernen.

Bo i delt leilighet
De leilighetene vi tilbyr består som oftest av en stue, to soverom, kjøkken og bad. For at det skal være så bekvemt som mulig for deg å flytte inn med en gang er leilighetene møblerte og har et utrustet kjøkken, wifi og tilgang til vaskerom. Mange av leilighetene ligger i bygninger med tilgang til svømmebasseng, solstoler og felles grillområder.

Dele hus med andre studenter
Husene er også møblerte, men utrustede kjøkken, tilgang til wifi og vaskerom. Antall rom varierer mellom de ulike husene. Felles for alle boligene er at du bor sammen med andre IBS-studenter fra Norge, Sverige eller Danmark – en trivelig måte å få venner fra første dag.

Boligen inngår i IBS pakkepris
Studieboligene i Santa Barbara er inkludert i IBS pakkepris hele første termin. Om du vil fortsette å bo der andre termin kan du sende inn et ønskemål om det til oss på IBS.

Santa Barbara er en livlig studentby sør i California, litt nord for Los Angeles, i et område som er kjent som USAs riviera. Klimaet beskrives ofte som et middelhalvsklima og det er fine temperaturer året rundt. Med mer enn 300 soldager i året og en temperatur som sjelden synker under 20ºC er det lett å trives.

Herlig natur
Byen ligger veldig vakkert til rett ved Stillehavet. I det herlige klimaet kan du vandre på hvite sandstrender og langs palmealleer. Du kan se massive fjellkjeder og oppleve et spennende kulturliv med mange store scener innen musikk, teater og film.

Restauranter og shopping
I downtown Santa Barbara finner du den populære gata State Street. Du har mange restauranter, barer og kafeer å utforske og kan se frem mot en god del bra shopping. Det finnes mange kinoer i byen som alltid viser de nyeste filmene til gode priser. Har du bil kan du prøve ut drive-in kino, hvor du sitter i bilen og ser film med lyd over radioen, akkurat som i filmen Grease. Om ikke har alle kinoene billigere kinodager på tirsdager hvor billetten koster rundt $7 (ca. 65 kr).

Det fantastiske klimaet i Santa Barbara gjør det til en perfekt plass for deg som liker friluftsliv. Surfing, seiling, sykling eller fjellturer – du velger selv!

Utforsk resten av California
Byens beliggenhet er i tillegg perfekt for deg som vil utforske flere deler av California. Bruk fritiden til å ta utflukter til San Diego i sør eller San Fransisco i nord. Sorbyen Los Angeles ligger ca. én times kjøretid fra Santa Barbara hvor du kan besøke stjernespekkede Hollywood, den interessante kulturen på Venice Beach, gå på hyggelige caféer i Santa Monica eller kanskje besøke fornøyelsesparker som Universal Studios, Disney Land eller Warner Bros Studios.

Studentforeninger på SBCC
Som IBS-student blir du også automatisk medlem i skolen “International Exchange Club”, som har regelmessige treff og er en uformell møtesplass mellom amerikanske og internasjonale studenter. Her får du nye venner og bygger samtidig opp ditt eget internasjonale nettverk. Det finnes også et drøss av andre foreninger du kan bli med, eventuelt starte selv om du synes noe mangler. Du kan med største sannsynnlighet se frem til en aktiv fritid som student i Santa Barbara.

Meld din interesse

Vil du vite mer om studier i utlandet med IBS?

Fyll ut interesseskjemaet, så kontakter vi deg. Legg gjerne ved en beskjed om du har spesielle spørsmål du vil ha svar på. Vi ser frem mot å hjelpe deg!

Bestill informasjon

Vil du få mer informasjon tilsendt?

Her kan du bestille en informasjonspakke. Du får den tilsendt i posten og inneholder blant annet brosjyre, prisliste og utdanningsguide – og skulle du ønske mer spesifikk informasjon er det bare å skrive det inn i kommentarfeltet!