Dennis’ skoleprosjekt endte opp på australsk TV!

Et skoleprosjekt ble en timelapse-video som spreddes på sosiale medier og ble til og med vist av en TV-stasjon. Dennis Törnström, IBS-student på University of the Sunshine Coast i Australia, svarer på spørsmål angående hans vellykkede skolearbeid.

Hvorfor lagde du denne filmen?
Et skoleprosjekt på universitetet varå gjøre en film om hva som helst på tre minutt, og ettersom jeg nettopp hadde startet med fotografering hadde jeg lyst til å gjøre noe som hadde med det å gjøre.

Hvorfor valgte du å gjøre nettopp en slik film?
Ettersom jeg  har bodd her på Sunshine Coast i relativt kort tid så opplever man jo plassen med helt andre øyne enn de som har bodd her i lengre tid. Og etterpå ble jeg også mer vant til og tok omgivelsene for gitt og kjente da på at det var på tide å sette prise på hvor vakkert det faktisk er her, året rundt! Timelapse-videoer har alltid fascinert meg så det kjentes som en spennende måte å prøvde det ut på.

Hvordan lagde du filmen?
Jeg tok min første fotografisekvens i slutten av desember og samlingen ble større og større. Seks måneder og omtrent 10 000 bilder senere hadde jeg nok for å lage filmen som snart skulle bli levert inn. Filmen består av litt mer enn 6000 bilder satt sammen med en bildefrekvens på 30 bilder per sekund.

Hva gjorde du når du var ferdig med filmen?
Jeg la ut en Viemo-lenke på Facebook og responsen var virkelig overveldende. En TV-stasjon tok kontakt samme uke og lurte på om jeg ville stille opp til intervju. Etter det ble sendt på TV så fikk filmen enda større spredning. Universitetet, lokalavisa og noen lokale steder har også tatt kontakt og ønsker å spre den videre.

Og så det klassiske spørsmålet, hvordan føles det?
Veldig morsomt ettersom det i utgangspunktet bare handlet om å vise frem hvor jeg har bodd de siste to og et halvt årene mens jeg har tatt min utdannelse her.

Se Dennis’ film her:

Musikk:
The Cinematic Orchestra – That Home
Arn Andersson – Ad Infinitum

Les mer:
Australia
University of the Sunshine Coast

Mia Nilsen
Mia

Mia har tatt både bachelor og master i utlandet, i henholdvis England og Belgia. I tillegg har hun arbeidserfaring fra ulike land, inkludert USA og Kenya. Hun synest utdanning i utlandet er kjempestas og er veldig fornøyd med å kunne hjelpe andre ha samme positive erfaringer som hun selv har hatt.

Meld din interesse

Vil du vite mer om studier i utlandet med IBS?

Fyll ut interesseskjemaet, så kontakter vi deg. Legg gjerne ved en beskjed om du har spesielle spørsmål du vil ha svar på. Vi ser frem mot å hjelpe deg!

Bestill informasjon

Vil du få mer informasjon tilsendt?

Her kan du bestille en informasjonspakke. Du får den tilsendt i posten og inneholder blant annet brosjyre, prisliste og utdanningsguide – og skulle du ønske mer spesifikk informasjon er det bare å skrive det inn i kommentarfeltet!