Utdanningssystemet

Utdanningsystemet i Europa

Det finnes mange studiebegreper brukt rundt i verden, og hvis du vil studere i utlandet kommer du garantert til å møte på noen begrep du ikke kjenner igjen fra det norske utdanningssystemet. For å gjøre det lettere for deg, finner du her en oversikt over de begrepene du oftes støter på i Europa

EUROPEAN CREDIT TRANSFER SYSTEM (ECTS)

Det europeiske systemet for overføring av studiepoeng. Mange land i Europa benytter det som nasjonalt poengsystem på høyskoler. Systemet baserer seg på at et studieår omfatter 60 ECTS-poeng i samtlige land, uavhengig av hvor langt studieåret er.

MAJOR/MINOR/ELECTIVES

I hver grad inngår et visst antall fag. Disse kaller man Majors, Minors og Electives. Major er hovedfaget (flest poeng), Minor er det nest største faget, og Electives er tilvalgsfag du kan ta for å få nok poeng til å oppnå en fullverdig grad, og disse varier fra student til student, og er ofte valgt utifra interesse.

I Europa Brukes  i et samlingsystem for studiepoeng – ECTS. Det innebærer at et studieår inneholder 60 ECTS-poeng, uansett hvor langt studieåret er. Det Norske universitets og høyskoleutdanningene følger dette systemet

UNDERGRADUATE STUDIES

Universitetsstudier som fører til en associate’s degree eller en bachelor’s degree. Tilsvarer en norsk bachelorgrad.

BACHELOR’S DEGREE

En bachelor’s degree tilsvarer som regel en norsk bachelorgrad. Omfanget er vanligvis tre års heltidsstudier i Europa. Eksempler: Bachelor of Arts, Bachelor of Business Administration eller Bachelor of Science.

GRADUATE/POSTGRADUATE STUDIES

Høyere utdanning på universitet som du kan søke på etter en avsluttet bachelor’s degree eller norsk bachelorgrad. Kan føre til en master’s degree.

MASTER’S DEGREE

En master’s degree krever at du har tatt en bachelor’s degree eller norsk bachelorgrad. En master’s tar normalt sett ett og ett og et halvt til to år å oppnå i Europa.

Meld din interesse

Vil du vite mer om studier i utlandet med IBS?

Fyll ut interesseskjemaet, så kontakter vi deg. Legg gjerne ved en beskjed om du har spesielle spørsmål du vil ha svar på. Vi ser frem mot å hjelpe deg!

Bestill informasjon

Vil du få mer informasjon tilsendt?

Her kan du bestille en informasjonspakke. Du får den tilsendt i posten og inneholder blant annet brosjyre, prisliste og utdanningsguide – og skulle du ønske mer spesifikk informasjon er det bare å skrive det inn i kommentarfeltet!