Utdanningssystemet

Utdanningssystemet i New Zealand

Det finnes mange studiebegreper brukt rundt i verden, og hvis du vil studere i utlandet kommer du garantert til å møte på noen begreper du ikke kjenner igjen fra det norske utdanningssystemet. For å gjøre det lettere for deg, finner du her en oversikt over de begrepene du oftest støter på i New Zealand.

POINTS

Studiepoeng på college og universiteter i andre land kalles ofte credits, units eller points. Hvert fag du tar gir deg et visst antall poeng, avhengig av vanskelighetsgrad og arbeidsmengde. På New Zealand kalle disse ofte points. For å være heltidsstudent som internasjonal student studerer du minst 60 points hvert semester.

MAJOR/MINOR/ELECTIVES

I hver grad inngår et visst antall fag. Disse kaller man Majors, Minors og Electives. Major er hovedfaget (flest poeng), Minor er det nest største faget, og Electives er tilvalgsfag du kan ta for å få nok poeng til å oppnå en fullverdig grad, og disse varier fra student til student, og er ofte valgt utifra interesse.

De fleste fag på universitetet i New Zeakand er verdt 15 points. Dette er ca. 150 studietimer – både undervisning og selvstudier.

UNDERGRADUATE STUDIES

Universitetsstudier som fører til en associate’s degree eller en bachelor’s degree. Tilsvarer en norsk bachelorgrad.

BACHELOR’S DEGREE

En bachelor’s degree tilsvarer som regel en norsk bachelorgrad. Omfanget er vanligvis tre års heltidsstudier på New Zealand, men kan også ta lengre tid. Eksempler: Bachelor of Arts, Bachelor of Business Administration eller Bachelor of Science.

GRADUATE/POSTGRADUATE STUDIES

Høyere utdanning på universitet som du kan søke på etter en avsluttet bachelor’s degree eller norsk bachelorgrad. Kan føre til en master’s degree.

MASTER’S DEGREE

En master’s degree krever at du har tatt en bachelor’s degree eller norsk bachelorgrad. En master’s degree tar normalt sett to år å oppnå i New Zealand.

Meld din interesse

Vil du vite mer om studier i utlandet med IBS?

Fyll ut interesseskjemaet, så kontakter vi deg. Legg gjerne ved en beskjed om du har spesielle spørsmål du vil ha svar på. Vi ser frem mot å hjelpe deg!

Bestill informasjon

Vil du få mer informasjon tilsendt?

Her kan du bestille en informasjonspakke. Du får den tilsendt i posten og inneholder blant annet brosjyre, prisliste og utdanningsguide – og skulle du ønske mer spesifikk informasjon er det bare å skrive det inn i kommentarfeltet!