Visum

Studentvisum USA

For å studere i USA må du søke om studentvisum.  Alle søkende må besøke den amerikanske ambassaden i Oslo for et kort intervju for å få sitt visum.

Før besøket på den amerikanske ambassaden trenger du et flertall blanketter og dokumenter som du finner på ambassadens hjemmeside. Nedenfor følger instruksjoner om hvordan du går frem for å søke ditt studentvisum til USA.

IBS tipser! Søk i god tid, og se til at du har alle relevante dokumenter før ditt besøk på ambassaden. Vi hjelper deg på veien!

Hvordan søker jeg visum til USA?

1. Bestill en intervjutid på http://norway.usembassy.gov

2. Pass på at du har ditt visumunderlag (I-20 form) klart. Dokumentet utstedes av skolen i USA og kommer sammen med ditt offisielle opptaksbrev fra IBS. Forbered alle relevante dokumenter samt betal visumavgiften før ditt besøk, SEVIS fee

3. Intervju på den amerikanske ambassaden i Oslo

4. Regn med at det tar ambassaden 1-2 uker å utstede ditt visum

Kontaktinformasjon:

Nonimigrant Visa Unit

American Embassy

Henrik Ibsens gate 48

0244 Oslo

http://norway.usembassy.gov/

Meld din interesse

Vil du vite mer om studier i utlandet med IBS?

Fyll ut interesseskjemaet, så kontakter vi deg. Legg gjerne ved en beskjed om du har spesielle spørsmål du vil ha svar på. Vi ser frem mot å hjelpe deg!

Bestill informasjon

Vil du få mer informasjon tilsendt?

Her kan du bestille en informasjonspakke. Du får den tilsendt i posten og inneholder blant annet brosjyre, prisliste og utdanningsguide – og skulle du ønske mer spesifikk informasjon er det bare å skrive det inn i kommentarfeltet!