Det spøker i USA

Nei, vi prater ikke om presidentvalget som er rett rundt hjørnet (selv om flere mener at det både er skummelt og en spøk), men Halloween! Dagen der gatene i alle USAs store og små byer blir fylt med zombier, vampyrer og hekser.

Det kanskje ingen andre land i verden som kan måle seg med USA når det kommer til å ta dekorasjoner, kostymer og feiring til helt utrolige nivå. Halloween i USA er ikke små fester der halvparten ikke kler seg ut og alle kommer kun for gratis potetgull, Halloween i USA er et eventyr av festing, godis og moro.

For å bevise dette, og bare fordi vi liker lister, har vi samlet noen artige fun facts om Halloween i USA:

  1. Halloween er egentlig en irsk tradisjon. Men slikt har aldri stoppet USA fra å kreve en tradisjon som sin egen
  2. Halloween er den høytiden det blir brukt nest mest penger på i USA. Jula topper selvfølgelig lista
  3. Om man er livredd for Halloween finnes det et navn for det; Samhainphobia
  4. Trick or Treating kommer fra en keltisk tradisjon der man gikk dør til dør og byttet bønner for de avdøde mot kaker. Det er litt morsommere nå
  5. 11.5% av amerikanerene lager eller kjøper kostymer til kjæledyrene sine
  6. Den største Halloween-paraden i verden er i New York City, og det er over 50 000 deltakere og over 2 millioner som ser på
  7.  Før i tida pleide man å skjære ut neper, rødbeter og poteter, ikke gresskar, for å lage de skumle lanternene man så ofte ser utenfor husene

Dette var det vi rakk i farta! Om du har lyst til å oppleve ekte amerikansk Halloween vil vi anbefale at du flytter dit. Om så bare på et studentvisum.

Mia Nilsen
Mia

Mia har tatt både bachelor og master i utlandet, i henholdvis England og Belgia. I tillegg har hun arbeidserfaring fra ulike land, inkludert USA og Kenya. Hun synest utdanning i utlandet er kjempestas og er veldig fornøyd med å kunne hjelpe andre ha samme positive erfaringer som hun selv har hatt.

Meld din interesse

Vil du vite mer om studier i utlandet med IBS?

Fyll ut interesseskjemaet, så kontakter vi deg. Legg gjerne ved en beskjed om du har spesielle spørsmål du vil ha svar på. Vi ser frem mot å hjelpe deg!

Bestill informasjon

Vil du få mer informasjon tilsendt?

Her kan du bestille en informasjonspakke. Du får den tilsendt i posten og inneholder blant annet brosjyre, prisliste og utdanningsguide – og skulle du ønske mer spesifikk informasjon er det bare å skrive det inn i kommentarfeltet!