Emilies film har vunnet pris i Seattle og vært vist i Cannes

Emilie K. Beck forlot hverdagen i Norge for å studere film på Santa Barbara City College i USA. En reise som skulle ta henne videre ut i den internasjonale filmverdenen. I år har hun besøkt både Seattle og Cannes, for å ta imot en pris og mye ros for sin film “Rutinen”.

Emilie hadde prøvd seg som skuespiller i norsk reklame og film innen hun tok steget ut i verden for å studere i USA. Studiene på SBCC tok kunnskapene hennes til et helt nytt nivå.

 

– Jeg fikk muligheten til å være med på internasjonale produksjoner på skolen og det har jeg lært veldig mye av, sier Emilie. Jeg jobbet som inspillingsdirektør på Filippa Nilssons (en annen IBS-student) sin film “Wheels”, som senere vant nesten alle prisene på SBCC Film Awards, filmfestivalen som arrangeres på skolen hvert år. Filippa gjorde forresten etterarbeidet med lyden i “Rutinen”.

 

 “Jeg kunne nesten ikke ta i mot all prisen”

Det er “Rutinen” som har blitt hyllet og rost. I vår fikk Emilie og hennes medprodusent ta imot en pris i National Film Festival for Talented Youth (NFFTY) i Seattle. Filmen vant publikums kategorien “Variety Hour”. Det å høre navnet på sin egen film bli ropt opp i en sal som er full av så mange flinke innen filmbransjen beskriver Emilie som en fantastisk følelse.

– Det føltes først helt uvirkelig ut, og jeg klarte nesten ikke ta imot prisen, men nå som jeg har blitt vant til tanken at vi fortjente å vinne, blir jeg så utrolig glad og veldig takknemlig, sier hun.

 

Fra Seattle til Cannes

Når lykkeruset over NFFTY-prise hadde lagt seg var det bare for Emilie og hennes venn å pakke sakene sine å dra over til Cannes. Der spilte de filmen sin i det som kalles “Short Film Corner”, en mulighet til å vise seg frem for andre regissører og produsenter.

– Cannes er verdens viktigste filmfestival, så det var en veldig stor opplevelse for meg, forteller Emilie.

I dag jobber Emilie med en stor kortfilmproduksjon som skal filmes neste år, samtidig som hun går på Den Norske TV-skolen i Lillehammer, som en av seks regissører innen dokumentarfilm. Hun tenker å studere ferdig de to årene på skolen og så eventuelt tilbake til USA for å ta en master.

– Jeg skal også bare jobbe, jobbe, jobbe og skrive masse manus og reise rundt på filmfestivaler. Det er viktig med kontakter i denne bransjen, og de må man også holde ved like, sier hun.

 

Emilies beste tips for å lykkes

Ett tips Emilie vil gi til andre som vil lykkes innen film er å være med på innspillinger, uavhengig om du får betalt eller ikke. Hun anbefaler å være produksjonsassistent, statist, sjåfør, hva en du kan komme på for å knytte kontakter. Vær forberedt på å jobbe hardt og ta hver eneste sjanse som byr seg til å både skrive manus og filme.

 

– Det absolutt viktigste er å ha det bra å omringe deg men flinke og snille mennesker. Personer som er villige til å hjelpe deg, jobbe med deg og gi deg veiledning. De personene kommer du til å treffe på veien, ta godt vare på dem.

 

Les du kan blan annet studere film her:
Santa Barbara City College

Calfornia State University Monterey Bay

Malin Bergström
Malin

Malin har studert Journalism & PR-program i Washington DC med IBS, samt gått på språkskole i Nice, Frankrike med STS. Å daglig få være med å inspirere andre til å studere i utlandet ligger derfor nært hjerte.

Meld din interesse

Vil du vite mer om studier i utlandet med IBS?

Fyll ut interesseskjemaet, så kontakter vi deg. Legg gjerne ved en beskjed om du har spesielle spørsmål du vil ha svar på. Vi ser frem mot å hjelpe deg!

Bestill informasjon

Vil du få mer informasjon tilsendt?

Her kan du bestille en informasjonspakke. Du får den tilsendt i posten og inneholder blant annet brosjyre, prisliste og utdanningsguide – og skulle du ønske mer spesifikk informasjon er det bare å skrive det inn i kommentarfeltet!