Gjesteblogg: Intuisjon

Jeg hadde akkurat avsluttet min associate’s degree i Film Production i Santa Barbara. Jeg hadde vært arbeidsledig i to uker og satt på Starbucks og lette etter jobb på Craigslist. Jeg kom over en annonse: “Studioassistent for regissør søkes.” Mer stod det ikke. Jeg sendte inn CV’en min, og innen en halvtime ringte telefonen, jeg ble tilkalt til intervju neste dag og så var alt i gang.

Jeg dukket opp utenfor studioet i Santa Monica. Ti minutter senere sitter jeg ovenfor spillefilm regissøren Henry Jackmans personlige assistent og blir tilbudt en jobb med Captain America og Big Hero 6, som regissørens studioassistent.

Et par uker senere finner jeg meg selv sittende ovenfor Oscarnominerte Mark Stoeckinger, Sound Supervisor for blant annet Gladiator, Kill Bill, og Mission:Impossible-serien. Vi diskuterte lyd og min interesse for bransjen. Tre måneders senere blir jeg spurt om å redigere lydeffekter til langfilm-dokumentaren A Faster Horse som hadde premiere på Tribeca Film Festival i New York tidligere i år.

Jeg har nå jobbet heltid i ett år som lydredigerer på en lokal bedrift i Santa Barbara, med mange andre prosjekter ved siden av. Alt fra zombie-indiefilm i utkanten av LA, lydredigering for fransk og norsk filmproduksjon til effektredigering i Santa Monica. Jeg har fått æren av å redigere og mikse lyd for flere kortfilmer som har blitt vist på blant annet Cannes International Film Festival.

Siden den morgenen i august 2012 når mamma og søsteren min vinket farvel til meg på flyplassen, har alt jeg har gjort blitt styrt av magefølelsen. Når jeg flyttet til Sør-California for tre år siden, hadde jeg aldri trodd at jeg skulle bli så lenge. Jeg ble solgt en drøm som aldri egentlig var min. Jeg lærte meg fort å ignorere frykten som ofte dukker opp. Jeg stenger av den irriterende tankemaskinen som vi alle har oppe i toppen, så tar jeg en avgjørelse.

Det er aldri lett å gjøre det som er vanskelig og utmattende. Men det beste som noensinne har hendt meg er de gangene hodet har skreket nei, redd for å mislykkes, og magen har surret av forventning. Slipp taket, gå videre, og kast deg inn i ditt neste eventyr. Hvem vet, kanskje du lærer noe.

 

 

Følg din drøm – kontakt oss i dag
Book gratis studieveiledning
Send inn en interessemelding
Ring oss på 23358870

Les mer
Santa Barbara City College

California State University Monterey Bay

Antioch University Santa Barbara

Admin Filippa Nilsson Film SBCC USA
Filippa

Jeg heter Filippa og studerte filmproduksjon på SBCC 2012 til 2014. Etter å ha tatt min AA søkte jeg etter OPT så jeg kunne bli og jobbe i California. Jeg har det siste året jobbet som lydredigerer hos en lokal bedrift i Santa Barbara, og på diverse kort- og langfilmsprosjekter i LA og Santa Barbara.

Meld din interesse

Vil du vite mer om studier i utlandet med IBS?

Fyll ut interesseskjemaet, så kontakter vi deg. Legg gjerne ved en beskjed om du har spesielle spørsmål du vil ha svar på. Vi ser frem mot å hjelpe deg!

Bestill informasjon

Vil du få mer informasjon tilsendt?

Her kan du bestille en informasjonspakke. Du får den tilsendt i posten og inneholder blant annet brosjyre, prisliste og utdanningsguide – og skulle du ønske mer spesifikk informasjon er det bare å skrive det inn i kommentarfeltet!