Gjesteblogg: Masse selvtillit og et hei fra Johnny Depp

Jeg var alltid mest interessert i matte og naturvitenskapelige fag på skolen, men hadde også alltid en stor forkjærlighet til foto. Et år etter videregående bestemte jeg meg derfor for å dra til Santa Barbara for å se om det kanskje kunne ligge en fremtid i det.

Jeg hadde aldri kunnet forutse hvor mye jeg kom til å lære meg under fotoutdanningen. Takket være lærerenes utrolige engasjement og kunnskap utvikler jeg meg både teknisk og kreativt, de ga meg til og med følelsen av at dette virkelig er noe jeg kan jobbe med om jeg ønsker det – en viktig følelse som jeg fremdeles bærer med meg.

Etter et år på skolen var jeg ikke i nærheten av å kjenne meg klar til å dra hjem, så da siktet jeg meg inn på et Certificate of Achievement in Applied Photography og ble et år til.

Selvfølgelig fantes det uendelig mange ting å finne på ved siden av skolen. Jeg har alltid syntes det er morsomt med kjendiser og hvilken plass er da bedre enn California? Det ble masse turer til LA med alt fra konserter til TV-innspillinger til store filmpremierer. I Santa Barbara arrangeres det i tillegg en filmfestival hvert år der mange av de største skuespillerene kommer.

Et av mine favorittminner er uten tvil verdenspremieren av filmen Transcendence i Westwood i LA. Jeg hadde stått i kø hele dagen for å stå ved den røde løperen og se Johnny Depp, en person jeg har beundret halve livet mitt og som er mitt største idol. Jeg husker det totale kaoset blant fansen når han nærmet seg og hvordan han til slutt stoppet rett foran meg, som bare står der i sjokk. Hvordan han ser på meg, rett i øynene mine, og sier “Hi, darlin'” med et smil rundt munnen, gir meg autografen sin og går videre. Det er noe jeg aldri kommer til å glemme!

Nå er det gått et drøyt siden graduation. Jeg har rukket å lande etter alle de ville eventyrene i California og har startet med å bygge opp et nytt liv her hjemme. Jeg har startet mitt eget selskap som foto- og videograf og tar også bilder av konserter for Rockfoto.nu, noe jeg har drømt om i flere år.

I høst er det også på tide å studere igjen, denne gangen til sivilingeniør i mediateknikk på KTH, en blanding mellom den var jeg før jeg reiste til USA og den jeg ble der borte. Jeg savner California masse og målet er helt klart å en dag kunne flytte tilbake!

 

Vil du vite mer om studier i USA?
Book en gratis studieveiledning
Send en interessemelding
Sjekk vår møtekalender

 

Flere studentblogger fra USA →

Admin Sofia Blomgren USA
Sofia

Sofia studerade foto och media på Santa Barbara City College under två års tid. Nu, drygt ett år efter graduation, driver hon eget företag som fotograf och videograf, fotar konserter för bildbyrån Rockfoto.nu och börjar i höst på KTH för att studera till civilingenjör i medieteknik.

Meld din interesse

Vil du vite mer om studier i utlandet med IBS?

Fyll ut interesseskjemaet, så kontakter vi deg. Legg gjerne ved en beskjed om du har spesielle spørsmål du vil ha svar på. Vi ser frem mot å hjelpe deg!

Bestill informasjon

Vil du få mer informasjon tilsendt?

Her kan du bestille en informasjonspakke. Du får den tilsendt i posten og inneholder blant annet brosjyre, prisliste og utdanningsguide – og skulle du ønske mer spesifikk informasjon er det bare å skrive det inn i kommentarfeltet!