Halloween for alle penga – slik feiret vi i USA

Halloween er en høytid som lyser opp høstmørket med godis og moro, spesielt i USA. Her forteller noen IBS-studenter og STS-au pairer om hvordan de feiret Halloween på ordentlig amerikansk vis. Noen av tradisjonen kjenner du sikkert til, men kanskje ikke alle.

Pynta hus og butikker

Emelie Ekman er en au pair i San Francisco og feira sin første Halloween for et år siden. Hun mener USA er kjent for å gå “all in” og sier at Halloween er ikke et unntak.

– Hele San Francisco og Bay Area var dekorert i svart og oransje, husker hun.

Sophie Sebelius, som var au pair uten Washington, DC er enig i dette. Hun beskriver hus som var pynta forbi det man tror kan gå an, med spindelvev, gravstener, kister med plastskjelett og iblant skumle lydinnspillinger. Alexandra Dering studerte i Santa Barbara og sier butikkene startet med å stille ut og selge kostymer lang tid i forveien.

Halloweenmaten da?

Hanna Mattsson studerte også i Santa Barbara og er enig i Alexandras beskrivelse.

– Jeg har aldri vært med på noe lignende. Matbutikkene pyntet kjempemasse og solgte alt fra kaker til merkelige bakeverk til utskjærte gresskar.

Alle fire sier at det ikke finnes noen spesiell Halloween-diett, men Alexandre husker at kaféene solgte bakverk utformet som spøkelser og edderkopper, og i Emilies familie forsøkte de å dekorere maten slik at den så ekkel ut. Selvfølgelig nevnter alle også godteri. Godteri i store mengder.

”Trick or treat”

Sophie var inne i flere butikker der hele vegger var fult med bare svart og oransje Halloweengodis. Hun forklarer at mange familier kjøpte godteri  små forpakninger, siden man ikke får dele ut godteri som ikke er innpakket.

Godteriet skulle så klart deles ut under “trick or treat”, noe Sophie selv var med på sammen med barna hun var au pair for.

– Barna synest det var kjempemorsomt at jeg var utkledd, og jeg følte det som om jeg var ti år igjen når vi gikk trick or treat, sier hun.

Mer eller mindre kjente tradisjoner

Både Alexandra og Hanna gikk på tradisjonelle Halloweenfest der de kledde seg ut.

– Jeg skal tilstå at vi var veldig lite utkledd samenlignet med amerikanerene, de tok virkelig kostymene sine på alvor, sier Alexandra.

Begge au pairene nevner en tradisjon som kanskje er litt mindre kjent. Sammen med familiene dro de ut til store åkere, såkalte pumpkin patches, der de kunne velge ut sitt eget gresskar. Emilie sier at det var stort for barne å få sitt eget navn risset inn på gresskaret.

– For oss ble det en heldags utflukt med familien og noe jeg kommer til å huske for resten av livet, sier Sophie.

Alle fire er mer enn enig om at det var helt magisk å få oppleve Halloween på amerikansk vis, på plass i USA. Vil du også oppleve tradisjoner og høytider der de feires som mest? Verden venter på deg!

 

Vil du vite mer?

Sjekk vår møtekalender
Book en gratis studieveiledning
Send en interessemelding

Les mer
Studere i USA
Studentfortellinger fra USA

Malin Bergström
Malin

Malin har studert Journalism & PR-program i Washington DC med IBS, samt gått på språkskole i Nice, Frankrike med STS. Å daglig få være med å inspirere andre til å studere i utlandet ligger derfor nært hjerte.

Meld din interesse

Vil du vite mer om studier i utlandet med IBS?

Fyll ut interesseskjemaet, så kontakter vi deg. Legg gjerne ved en beskjed om du har spesielle spørsmål du vil ha svar på. Vi ser frem mot å hjelpe deg!

Bestill informasjon

Vil du få mer informasjon tilsendt?

Her kan du bestille en informasjonspakke. Du får den tilsendt i posten og inneholder blant annet brosjyre, prisliste og utdanningsguide – og skulle du ønske mer spesifikk informasjon er det bare å skrive det inn i kommentarfeltet!