Hvordan står det til på Hawaii akkurat nå?

Det begynner å bli veldig mørkt og kaldt her hjemme i Norge, men mange av våre IBS-studenter ute i verden har sommer og sol. Før helgen prata vi med William som er på Hawaii for å høre hvordan han har det.

Hei William, hvordan står det til?
– Aloha! Alt er veldig bra med meg. Jeg lever livet her på Oahu, Hawaii.

Hva har du gjort i dag (torsdag 19/11)?
– I dag har alt fokus vært på skolen. Morgenen startet med at jeg holdt et foredrag om “The Invisible Ocean: Plankton & Plastic” på marinbiologien, etterfulgt av en innleveringsoppgave og diskusjon i fotografiklassen. Nå er jeg ferdig med ukens hjemmearbeid og ser frem til all moroa i helgen.

Hvordan går det på skolen?
– Skolen går bra. Har truffet mange nye venner og lært meg en hel del av lærerende på HPU (Hawaii Pacific University).

Hva studerer du?
– Jeg tok meg selv den friheten å lese mange ulike fag i stedet for ett program. Jeg valgte to hobbyfag, marinbiologi og fotografi, samt to businessfag som stemmer litt mer overens med hva jeg skal forsøke å studere når jeg komme hjem. I alt leser jeg altså 12 credits her på HPU.

Hva slags planer har du helgen?
– I helgen skal jeg på et ball som ANSA (Association of Norwegian Students Abroad) har arrangerat for alle HPU-studenter. Det ser jeg frem til. Det er ikke ofte man får ta på seg finklærene på denne varme øya!

Apropos varmen, hvordan er været?
– Sola skinner som vanlig her på Hawaii. Iblant kan det komme en eller annen skur, men de varer ikke lengre enn 20 minutt. Det er til og med sånn at disse skurene blir satt veldig pris om det er en veldig varm dag.

Hva er det beste med å bo på Hawaii?
– Klimaet og menneskene, definitivt!

Lengter du hjem?
– Til tider, absolutt. Jeg forsøker å ikke tenke på det for mye for å få så mye ut av semesteret jeg har her. Familien min var på besøk for noen uker sida, så på den fronten er det greit for en stund. Har en kjæreste hjemme i Sverige da, som jeg savner veldig masse.

Er det noe man ikke må gå glipp av når man er på Hawaii?
– Oi for et vanskelig spørsmål. det er så mye å velge mellom. Det absolutt morsomste jeg har gjort må være all cliff-divinga på ulike steder på øya. Det finnes “China walls” på South Shore, “Waimea Bay” på North Shore og “Maunawili Falls” i midten av øya, som er et fossefall man kan klatre opp omtrent 12 meter opp på siden og hoppe ned i. Liker man litt roligere aktivitetet finnes det såklart superfine strender der du kan svømme med skilpadder og til og med delfiner om du har litt flaks.

Noe annet artig du vil fortelle eller dele?
– Det beste med å være fotograf på dette stedet er alle herlige minnene jeg kommer til å ta med meg i form av bilder. Om noen er interessert i se litt mer fra Hawaii må du gjerne sjekke Instragramkontoen min @williamwirhed og til med IBS Instagram @ibseducation der jeg har fått muligheten til å dele noe fra min opplevelser her på Hawaii Pacific University. Ellers så takker jeg for meg, mahalo!

Vi ønsker William fortsatt lykke til med studiene og håper ballet var trivelig. Vil du også studere på Hawaii? Book en gratis studieveiledning så forteller vi hvordan du kommer igang!

Les mer
Hawaii Pacific University
Gjesteblogg: Om heltidsstudier i paradiset

Malin Bergström
Malin

Malin har studert Journalism & PR-program i Washington DC med IBS, samt gått på språkskole i Nice, Frankrike med STS. Å daglig få være med å inspirere andre til å studere i utlandet ligger derfor nært hjerte.

Meld din interesse

Vil du vite mer om studier i utlandet med IBS?

Fyll ut interesseskjemaet, så kontakter vi deg. Legg gjerne ved en beskjed om du har spesielle spørsmål du vil ha svar på. Vi ser frem mot å hjelpe deg!

Bestill informasjon

Vil du få mer informasjon tilsendt?

Her kan du bestille en informasjonspakke. Du får den tilsendt i posten og inneholder blant annet brosjyre, prisliste og utdanningsguide – og skulle du ønske mer spesifikk informasjon er det bare å skrive det inn i kommentarfeltet!