Hvorfor du burde studere i utlandet

Det vanligste spørsmålet vi som sitter på IBS Education får er “hvorfor burde jeg studere i utlandet”. Av og til svarer vi faktisk at de kanskje ikke burde gjøre det, fordi målene de har ikke er kompatible med utenlandsstudier. Men som oftest er svaret absolutt annerledes. Her finner du våre hovedargument for hvorfor en studieopplevelse i utlandet er noe av det viktigste og riktigste du kan gjøre.

Siden vi alle som jobber på IBS Education har utenlandserfaring selv, både gjennom jobb og skole, er det aldri vanskelig å finne grunner til hvorfor man burde ta steget ut i den store verdenen.

 1. Du lærer språk 
  Mange har av den, i våre øyne, merkelige oppfatningen at fordi man har hatt engelsk på VGS så er engelsken bra nok. Dette er så utrolig feil. Det er stor forskjell mellom skole-engelsk og en engelsk der du er komfortabel med både en akademisk- og bransjeterminologi og i tillegg til å ha ordforrådet og sikkerheten til å kunne kommunisere på en profesjonell måte.
 2. Du får venner og kontakter over hele verden 
  I vår globaliserte tidsalder er verdien av å et internasjonalt nettverk ekstremt stor. Når du starter karrieren din og noen spør om det er noen med kontakter innen markedsføring i Mumbai, India er det du som har. Om noen spør etter kontakter i journalistikken i London så er det du som har det.
 3. Du har muligheten til å studere ting som ikke engang eksisterer i Norge enda 
  Selv om skolesystemet i Norge er godt, så er vi likevel et lite land der man ikke har mulighet til å tilby alt til alle og i tillegg er det geografiske begrensninger. Når du drar utenlands kan du enkelt studere omtrent hva du vil og virkelig spisse CV’en din. Hvorfor ikke studere Event Management eller marinbiologi på Hawaii?
 4. Du skiller deg ut fra mengden 
  Det er for eksempel ganske så mange der ute med mer eller mindre intetsigende økonomi- og administrasjonsgrader fra BI eller Høgskolen i Ås. Er det da ikke bedre å skille seg ut med dynamiske økonomistudier fra London, eller hotelladministrasjon i Australia? Land der du lett får deg internships og muligheten til å ikke bare ha en grad som stikker seg ut, men arbeidserfaring i tillegg!
 5. Du blir selvstendig og fleksibel
  Når man reiser bort fra alt man er vant til blir man automatisk flinkere til å ta egne initiativ og ta probleme som de oppstår. Uansett hvilke stillingsannonse du ser på vil disse kvalitetene nesten alltid være listet som ønskelige.
 6. Du kan tilpasse deg nye kulturer og sosiale settinger 
  Det er ikke lengre homogene grupper og arbeidsplasser. Kunnskapene dine du får fra utenlandserfaringen gjør deg både mer tolerant for andre kulturer, men gir deg også verktøyene til å jobbe med og rundt kulturkollisjoner. Du blir rett og slett en ressurs i alle situasjoner der ulike folk møtes – og det er ingen dårlig meritt!
 7. Du har muligheten til å fortsette å bygge nettverk når du kommer hjem 
  De fleste skoler har sine egne alumninettverk, og gjennom IBS Education blir du også gratis medlem hos ANSA som også har sitt alumninettverk. På den måten kan du fortsette å knytte kontakter både internasjonalt og tilbake i Norge (om du returnerer). Slik er karrieremulighetene dine mye større og vennene og bekjentskapene du skaper er med på å forme den nye internasjonale identiteten din i år fremover.

Ønsker du å vite om du burde studere i utlandet? Ta kontakt med oss for en gratis og uforpliktende studieveiledning!

Mia Nilsen
Mia

Mia har tatt både bachelor og master i utlandet, i henholdvis England og Belgia. I tillegg har hun arbeidserfaring fra ulike land, inkludert USA og Kenya. Hun synest utdanning i utlandet er kjempestas og er veldig fornøyd med å kunne hjelpe andre ha samme positive erfaringer som hun selv har hatt.

Meld din interesse

Vil du vite mer om studier i utlandet med IBS?

Fyll ut interesseskjemaet, så kontakter vi deg. Legg gjerne ved en beskjed om du har spesielle spørsmål du vil ha svar på. Vi ser frem mot å hjelpe deg!

Bestill informasjon

Vil du få mer informasjon tilsendt?

Her kan du bestille en informasjonspakke. Du får den tilsendt i posten og inneholder blant annet brosjyre, prisliste og utdanningsguide – og skulle du ønske mer spesifikk informasjon er det bare å skrive det inn i kommentarfeltet!