Hvorfor du ikke burde studere i Australia

Noen påstår at om noe er fantastisk så må det være bra. Det er jeg sterkt uenig i. Her får du mine grunner til hvorfor det å studere i Australia er et forferdelig valg.

 1. Et hav av muligheter
  Det er altfor mange valg av studier i Australia. Hvordan i all verden kan en studere i et land der du blir overveldet av muligheter? Selv om IBS hjelper deg med studieveiledning så må man jo nesten bare savne den tida da man bare gikk i sin fars fotspor og ikke måtte ta noen avgjørelser selv.
 2. Yrende fauna og flora
  Selvfølgelig ser kenguruer og koalaer artige ut på bilder, men er det virkelig noen der ute som synest at kenguruer som hopper omkring på campus er noe å trakte etter? Kenguruerer distraherer deg fra studiene, eventuelt TV-seriene du ser på.
 3. Skikkelig bra skoler og universitet
  Ikke bare må man faktisk studere hardt under studiene, sjansen er at den solide utdannelsen gjør at du får deg jobb etter studiene også. Det blir vel kanskje litt i meste laget.
 4. Aktiv hverdag
  I Australia er det faktisk forventet å gjøre noe på fritiden. Ikke bare er det et dynamisk land der konserter og festivaler skjer til stadighet – mange drar faktisk også på fjellturer eller tar dykkesertifikat. Om man først skal ta et sertifikat så burde det være av praktiske årsaker, ikke for å kose seg i varmen med små Nemo-fisker.
 5. Annen tidssone
  Australia er veldig langt borte. Faktisk på andre siden av jordkloden. Det betyr at du ikke kan få med deg Beat for Beat på fredager. Du må faktisk kanskje se på en kenguru, dra på en konsert eller dykke i stedet for. Slikt er uhørt.

Dette burde da være mer enn nok informasjon for å få deg til å velge bort Australia som studiedestinasjon. Skulle du likevel ikke være overbevist forslår jeg at du tar en titt på de ulike studiesidene våre og sender inn en interessemelding. Folk er jo forskjellig, og du er kanskje en bedre Australia-boer enn meg!

Les mer:
Skoler og studier i Australia
6 fantastiske opplevelser i Australia
Les mer om studentlivet i Australia

 

Mia Nilsen
Mia

Mia har tatt både bachelor og master i utlandet, i henholdvis England og Belgia. I tillegg har hun arbeidserfaring fra ulike land, inkludert USA og Kenya. Hun synest utdanning i utlandet er kjempestas og er veldig fornøyd med å kunne hjelpe andre ha samme positive erfaringer som hun selv har hatt.

Meld din interesse

Vil du vite mer om studier i utlandet med IBS?

Fyll ut interesseskjemaet, så kontakter vi deg. Legg gjerne ved en beskjed om du har spesielle spørsmål du vil ha svar på. Vi ser frem mot å hjelpe deg!

Bestill informasjon

Vil du få mer informasjon tilsendt?

Her kan du bestille en informasjonspakke. Du får den tilsendt i posten og inneholder blant annet brosjyre, prisliste og utdanningsguide – og skulle du ønske mer spesifikk informasjon er det bare å skrive det inn i kommentarfeltet!