IBS feirer den Europeiske Språkdagen

Vi er veldig glad i å feire – spesielt når det gjelder noe vi brenner for. Vi på IBS er glad i språk, ettersom vi vet at det åpner mange dører og hjelper oss forstå andre kulturer og nye mennesker. En reise blir enda mer interessant hvis du kan det lokale språket. Derfor feirer vi selvsagt den Europeiske Språkdagen. Feir med oss!

Hva er Språkdagen?

Europarådet og EU utnevnte 2001 til det europeiske språkåret. Millioner av europeere deltok på ulike samlinger for å vise hvor viktig og gøy det er å kunne flere språk. Etter et vellykket år bestemte Europarådet at den 26. september skulle bli den årlige Språkdagen. Den feires nå i hele Europa.

Vi vil oppmuntre språklærere og andre interesserte å feire Språkdagen den 26. september for å løfte frem viktigheten i språk og det å lære språk, samt vise hvor interessant og morsomt det er, sier Eva Engdell, Undervisningsråd i Skolverket i Sverige.

Språk er viktig

Når du lærer et nytt språk er det lettere å få nye venner og få en forståelse for andre kulturer. I den internasjonale verden vi lever i holder det heller ikke å bare kunne engelsk hvis du vil skille deg ut. Ett av målet med Språkdagen er å få både unge og eldre til å bli nysgjerrige på ulike språk, det finnes så mange å velge mellom. Visste du at det snakkes over 200 språk i Europa?

Slik kan du feire hjemme

Du kan feire den Europeiske Språkdagen på forskjellige, morsomme måter. Du kan for eksempel finne en språkkafe i byen din, prate et fremmed språk med vennene dine, se en film på et annet språk, eller kanskje bake noe etter en oppskrift fra et annet land. Eva Engdell tipser om at man kan gå inn på Europarådets hjemmeside for å se flere ideer, samt dele hva du finner på.

Feir rundt om i verden med IBS

– Det å være oppmerksom på Språkdagen den 26. september er en måte å vise at man synes det er viktig å kunne flere språk, men selvfølgelig er det noe som man skal jobbe for hele året, sier Eva Engdell.

Vi på IBS er enige og overbevist om at den absolutt beste måten å lære seg et språk på er å være det landet som språket snakkes. Bli med oss ut i verden og feir på ekte. Hvor går din reise?

Book gratis studieveiledning i dag, så hjelper vi deg komme i gang!

Malin Bergström
Malin

Malin har studert Journalism & PR-program i Washington DC med IBS, samt gått på språkskole i Nice, Frankrike med STS. Å daglig få være med å inspirere andre til å studere i utlandet ligger derfor nært hjerte.

Meld din interesse

Vil du vite mer om studier i utlandet med IBS?

Fyll ut interesseskjemaet, så kontakter vi deg. Legg gjerne ved en beskjed om du har spesielle spørsmål du vil ha svar på. Vi ser frem mot å hjelpe deg!

Bestill informasjon

Vil du få mer informasjon tilsendt?

Her kan du bestille en informasjonspakke. Du får den tilsendt i posten og inneholder blant annet brosjyre, prisliste og utdanningsguide – og skulle du ønske mer spesifikk informasjon er det bare å skrive det inn i kommentarfeltet!