Lånekassen-guide og tips fra studieveiledere

Du har akkurat fått beskjeden: du har fått opptak til drømmeutdanningen din i utlandet! Det er vanligvis mange rare tanker som snurrer i hodet før avreise. Hvordan kommer det til å bli, hva skal du pakke, og hvordan var det egentlig det der med Lånekassen?

Alle våre utdanninger er støttet av Lånekassen, noe som betyr at du kan søke om studiestøtte. For å gjøre det trygt og enkelt veileder vi deg gjennom hele prosessen for å søke om lån og stipend. Her forteller våre studieveiledere hvordan man søker om støtte og gir deg noen andre bra tips på veien.

 

Dette må du huske på

 1. opptaksbrev
  Når du har fått ditt endelige, offisielle opptaksbrev fra skolen kan du starte søknadsprosessen i Lånekassen
 2. søknadenVi sender deg en steg-for-steginstruksjon på hvordan du skal fylle ut søknaden. Er det noen spørsmål er det bare å ringe oss!
 3. Sende oss forsikringsbevisDette må du gjøre før du reiser til studiestedet
 4. Utbetaling av studiestøtteDette får du utbetalt før semesteret ditt starter i en stor sum. Husk at det skal vare hele semesteret!
 5. C-skjema
  Lånekassen krever at du sender inn et C-skjema på slutten av studiesemesteret/året for å vise at du betaler det du skal og har normal studieprogresjon

Les mer om Lånekassen HER.

 

Tips for å få studiestøtte til å rekke til mens du er borte

 1. Tenk over hvilke utgifter du har hjemmeMange lurer på hva det koster å bo utenlands. Dette er såklart veldig individuelt. For å få en oppfatning bør du tenker over hvor pengene dine går her hjemme. Hva er viktig for deg? Hvor mye bruker du på mat, morsomheter og kafébesøk?
 2. lag et budsjettNår du skriver ned dine vanlige kostnader en måned hjemme kan du lage et budsjett
 3. Spar penger hver måned Spar noen hundrelapper hver måned og bygg opp en buffer for å være foreberedt på uforutsette utgifter.
 4. matpakker og storkjøkkenGjør matlagingen til en sosial og morsom greie du gjør sammen med kollektivet ditt. Å ta med matpakker til skolen er både hyggelig og billig.
 5. Billig faglitteratur Å kjøpe faglitteratur behøver ikke å være dyrt. Kjøp brukte bøker på for eksempel amazon.com, sjekk om skolen har utsalg av bruktbøker, kjøp sammen med medstudenter, kjøp av tidligere studenter, lån på biblioteket eller sjekk om litteraturen finnes online. Om du kjøper bøker kan du også selge de videre når du er ferdig med faget.
Malin Bergström
Malin

Malin har studert Journalism & PR-program i Washington DC med IBS, samt gått på språkskole i Nice, Frankrike med STS. Å daglig få være med å inspirere andre til å studere i utlandet ligger derfor nært hjerte.

Meld din interesse

Vil du vite mer om studier i utlandet med IBS?

Fyll ut interesseskjemaet, så kontakter vi deg. Legg gjerne ved en beskjed om du har spesielle spørsmål du vil ha svar på. Vi ser frem mot å hjelpe deg!

Bestill informasjon

Vil du få mer informasjon tilsendt?

Her kan du bestille en informasjonspakke. Du får den tilsendt i posten og inneholder blant annet brosjyre, prisliste og utdanningsguide – og skulle du ønske mer spesifikk informasjon er det bare å skrive det inn i kommentarfeltet!