Remember, remember the 5th of November…

…the Gundpowder Treason and Plot!

Hvert år feirer alle briter Guy Fawkes Night med bål, fyrverkeri og moro for store og små. Hvem er denne Guy Fawkes, som blir feiret med slik gusto, lurer du kanskje på. Var han en konge? Militært geni? Kjent forfatter? Neida, han var en terrorist.

Det virker kanskje merkelig at en terrorist får så mye oppmerksomhet i dagens Storbritannia, spesielt siden han døde for 410 år sida. Men Guy har fått en helt spesiell plass i britisk historie da han, med andre, forsøkte å sprenge parlamentet i lufta og drepe både Kong James og medlemmer av parlamentet i 1605.

Bakgrunnen for terroristaksjonen var at på den tiden var katolikker ble forfulgt og at denne gruppen med katolikker hadde fått nok, og følte at eneste måten å både ta hevn og få oppmerksomhet var å ta voldelige grep.

Så selv om historien bak Guy Fawkes er langt ifra hyggelig, så har det likevel blitt til en dag der man feirer. Og vi vil ikke være dårligere!

Så vi feirer med å gi 1 605 kroner i rabatt om du søker på  studier ved BPP eller Dundee den 5. november!

Les mer:
BPP University
University of Dundee

Mia Nilsen
Mia

Mia har tatt både bachelor og master i utlandet, i henholdvis England og Belgia. I tillegg har hun arbeidserfaring fra ulike land, inkludert USA og Kenya. Hun synest utdanning i utlandet er kjempestas og er veldig fornøyd med å kunne hjelpe andre ha samme positive erfaringer som hun selv har hatt.

Meld din interesse

Vil du vite mer om studier i utlandet med IBS?

Fyll ut interesseskjemaet, så kontakter vi deg. Legg gjerne ved en beskjed om du har spesielle spørsmål du vil ha svar på. Vi ser frem mot å hjelpe deg!

Bestill informasjon

Vil du få mer informasjon tilsendt?

Her kan du bestille en informasjonspakke. Du får den tilsendt i posten og inneholder blant annet brosjyre, prisliste og utdanningsguide – og skulle du ønske mer spesifikk informasjon er det bare å skrive det inn i kommentarfeltet!