Slik får du råd til å studere i utlandet

Med lav kronekurs og begrenset støtte til skolepenger av Lånekassen kan det  å studere i utlandet bli en dyr affære. Det er likevel mulig å få til et semester, år eller grad ved flere læresteder uten å tømme lommeboka – her kan du lese hvordan!

Skoler med lave skolepenger

Det kan være lurt å tenke på at Lånekassen gir et maksbeløp til å støtte skolepenger i utlandet, og derfor er det lurt å velge et lærested der skolepengene ikke overstiger denne summen. Eksempler på skoler hvor dette er tilfellet er:

 

USAAUSTRALIAEnglandItalia

Santa Barbara City College

California State Monterey Bay

Broward College

University of Sunshine Coast

Southern Cross University Gold Coast / Lismore

ACPE

RMIT

Martin Brisbane / Sydney

BPPAccademia Italiana

 

 

Det er verdt å merke at flere av disse eksemplene er for et semester eller år, eller vårt IBS Select-alternativ. Noen av disse gjelder også for hele grader, og i flere tilfeller kan du ta et år med lave skolepenger for å fortsette på en hel grad der skolepengene er noe høyere – du sparer likevel inn penger på et slikt løp. Kontakt oss for mer informasjon om de ulike skolene og hvilke muligheter som finnes for deg og dine interesser.

 

Stipendmuligheter

Vi har også noen skoler som tilbyr stipend til våre studenter, noen er generelle og andre er unike muligheter for IBS-studenter.

Keiser (garantert stipend for IBS-studenter med GPA på over 2.75)
HPU (stipend opptil USD 10 000 for hel gradsstudenter)

Ellers kan vi hjelpe med stipendssøknadene til øvrige læresteder og stiftelser, i tillegg til vårt eget IBS-stipend. Her kan du lese mer om stipendmulighetene.

 

Annet

Det kan være verdt å vurdere at du ikke kan jobbe ved siden av studiene i USA – noe som ikke er et problem i Australia, England eller Italia. Ønsker du derfor arbeidserfaring, og litt ekstra penger i lomma, mens du studerer er dette kanskje alternativ du burde vurdere.

 

Husk også at vi inkluderer bolig i et semester i våre pakkepriser, samt representant nede på studiestedet og veiledning og støtte gjennom hele utenlandsprossessen. Kontakt oss for gratis studieveiledning!

 

LES MER
Lånekassen
Hvorfor velge IBS

 

 

 

 

 

 

 

 

Mia Nilsen
Mia

Mia har tatt både bachelor og master i utlandet, i henholdvis England og Belgia. I tillegg har hun arbeidserfaring fra ulike land, inkludert USA og Kenya. Hun synest utdanning i utlandet er kjempestas og er veldig fornøyd med å kunne hjelpe andre ha samme positive erfaringer som hun selv har hatt.

Meld din interesse

Vil du vite mer om studier i utlandet med IBS?

Fyll ut interesseskjemaet, så kontakter vi deg. Legg gjerne ved en beskjed om du har spesielle spørsmål du vil ha svar på. Vi ser frem mot å hjelpe deg!

Bestill informasjon

Vil du få mer informasjon tilsendt?

Her kan du bestille en informasjonspakke. Du får den tilsendt i posten og inneholder blant annet brosjyre, prisliste og utdanningsguide – og skulle du ønske mer spesifikk informasjon er det bare å skrive det inn i kommentarfeltet!