Stipend til IBS-studenter

Det finnes mange stipend for utenlandsstudier. For eksempel deler IBS-stiftelsen ut stipend til kommende IBS-studenter hvert år. Det er alltid inspirerene å lese søknadene som kommer inn og nå er årets stipendiater valgt.

Før høstsemesteret 2016 starter gratulerer vi disse IBS-studentene:

Vi passer på å få noen tips for hvordan skriver stipendssøknader fra en av årets stipendiater, Julie Löfgren, som skal studere på London College of Fashion.

Hvorfor tror du at din søknad lyktes?
– Jeg vil tror at søknaden min var enkel , men samtidig original. Bestemte meg veldig raskt for å ikke gjøre det for avansert, men holde det enkelt og fortelle med en smule humor om hvordan dette stipendet kunne hjelpe meg. Med en kopp te og noen timers skrivekrampe så fikk jeg til en tekst som føltes ut som meg, og det tror jeg er viktig!

Hva synes du man skal fokusere på i stipendsøknaden?
-Jeg tror man ikke skal forsøke å stirre seg blind på den summen penger som stipendet består av og la være å skrive om hva du skal gjøre med hver eneste krone. Forsøk å forklare “the big picture” om hvordan stipendet kan gi deg ekstra skyts til den morsomme studietiden og muligens hvordan det kan gi deg medvind til en ny karriere.

Hvilke forventinger har du London College of Fashion?
-Akkurat om studiene har jeg vanskelig for å vite hva jeg burde forvente meg. Jeg håper og tror at jeg skal treffe kreative mennesker i et fantastisk miljø der man både i og utenfor skolen stadig blir inspirert av omgivelsene! Det er en utrolig morsom tanke å skulle gjøre alt på engelsk med folk fra hele verden. Er helt klart kjempegira på et år med utfordringer og opplevelser!

Til slutt, jeg ønsker å gratulere alle stipendiatene og øvrige IBS-studenter som starter på sine store eventyr nå til høsten!

Les mer
IBS-stipend og annen finansiering

Kontakt oss
Gratis studieveiledning
Send inn en interessemelding

 

 

Mia Nilsen
Mia

Mia har tatt både bachelor og master i utlandet, i henholdvis England og Belgia. I tillegg har hun arbeidserfaring fra ulike land, inkludert USA og Kenya. Hun synest utdanning i utlandet er kjempestas og er veldig fornøyd med å kunne hjelpe andre ha samme positive erfaringer som hun selv har hatt.

Meld din interesse

Vil du vite mer om studier i utlandet med IBS?

Fyll ut interesseskjemaet, så kontakter vi deg. Legg gjerne ved en beskjed om du har spesielle spørsmål du vil ha svar på. Vi ser frem mot å hjelpe deg!

Bestill informasjon

Vil du få mer informasjon tilsendt?

Her kan du bestille en informasjonspakke. Du får den tilsendt i posten og inneholder blant annet brosjyre, prisliste og utdanningsguide – og skulle du ønske mer spesifikk informasjon er det bare å skrive det inn i kommentarfeltet!