Fashion Merchandising & Management, Berkeley

SemesterProgramstartSøk senest
Høst 201716/09 2017
01/07 2017

Vil du studere i New York? Om drivkraften din ligger i moteinteressen din, bør du velge å studere Fashion Merchandising og Management på Berkeley College. Skolens beliggenhet, midt i motemetropolen New York, skaper gode forutsetninger for et inspirerende studiemiljø.

Hvorfor skal du studere mote i New York?

En business utdanning rettet mot mote og markedsførings fra Berkeley College er en utmerket inngang for deg som drømmer om en karriere innen denne industrien. Gjennom din studietid utvikler du forståelse for hvordan bedriftsøkonomi og markedsstrategier anvendes innen motebransjen og får et overblikk over de mange faktorene som spiller inn. Du lærer å forstå hele arbeidsprosessen fra produktutvikling til forbruker og utforsker trendanalyser hos forbruker og motebransjen som helhet. Skolen bruker et såkalt quartersystem, som innebærer at skoleåret er delt inn i fire kvartaler i stedet for to semestre.

hva kan du gjøre etter endt utdanning?

En businessutdanning rettet mot mote og markedsføring fra Berkeley College er en utmerket inngangsport for deg som drømmer om en karriere innen denne industrien. I løpet av studietiden din utvikler du forståelse for hvordan bedriftsøkonomi og markedsstrategier benyttes innen moteindus­trien. Du lærer deg å forstå hele arbeidsproses­sen fra produktutvikling til forbrukeratferd. I studietiden din utfører du også trendanalyser hos forbrukeren og motebransjen som helhet. Dette er utdanningen for deg som vil jobbe som for eksempel assistent, trendanalytiker eller innkjøper.

eksempler på fag

 • Introduction to the Fashion Business
  Dette faget gir et førsteinntrykk av motebransjen. Studentene lærer om mote selskaper, ulike markedsføringsmetoder og hvordan man analyserer trender i markedsføringen av moteprodukter.
 • Visual Merchandising
  Undersøker hvordan visuelle presentasjoner brukes i ulike miljøer. Elevene studerer prinsipper for visuell design og lærer å bruke den kunnskapen i lokaler som for eksempel varehus, spesialbutikker, gallerier og restauranter.
 • Computer Application in the Fashion Industry
  En introduksjon til viktige programmer som brukes i motebransjen. Elevene lærer tekniske prinsipper som de tar i bruk i flere program som mote organisasjoner bruker for å kunne være konkurransedyktige. OBS! Noen forkunnskaper kreves
 • Product Development
  En introduksjon til produktutvikling fra ideen til forbruker. Elevene undersøker markedsføringsprosesser og tar i bruk strategier for å kunne gjøre lønnsomme forhandlinger. Blant emnene finnes tekstil og klesutvikling, kostnads og kvalitetskontroll, samt PR-planlegging.
 • Fashion for textiles for Apparel and Home
  Gir et omfattende overblikk av tekstilindustrien. Studentene får grunnleggende kunnskaper om stoff, garn, stoffets oppbygging og sluttbehandling som er nødvendig for å produsere material av høy kvalitet som passer til dagens mote og hjemmeinnredning.
 • Principles of Marketing
  Gir en introduksjon til grunnleggende prinsipper og praksis i markedsføringsprosessen. Gir en detaljert studie av alle verktøy sammen med en introduksjon til markedsundersøkelser og forbruker

Merk at en del av kursene på Berkeley College krever noen forkunnskaper. Det er viktig og være bevisst om at alle fag ikke tilbys under alle quarters. Verken Berkeley College eller vi på IBS kan derfor gi noen eksakte kursgarantier. Om ønsket kurs ikke kan tilbys kommer den til å bli erstattet med et tilsvarende kurs innenfor det samme emneområdet.

OPPTAKSKRAV

 • Generell studiekompetanse
 • IBS-intervju
 • Karakteren 4 eller høyere i engelsk, eventuelt TOEFL/IELTS

PROGAMAVGIFT OG STUDIESTØTTE

ProgramstartProgramtypeProgramavgift (NOK)Lånekassen (NOK)*
Høst 2017Årsstudier205 900247 700

*

*Beløpet er basert på Lånekassens utbetalinger for forrige studieår

DETTE ER INKLUDERT I PRISEN:

 • Skoleavgift (heltidsstudier)
 • Introduksjonsdager på skolen
 • Forhåndsregistrerte fag
 • Tilgoderegnet ditt siste år på vgs. som 30 credits
 • Karakterer fra Berkeley
 • Diplom fra IBS
 • Studierådgivning og avreisemøte
 • ANSA-medlemskap

Meld din interesse

Vil du vite mer om studier i utlandet med IBS?

Fyll ut interesseskjemaet, så kontakter vi deg. Legg gjerne ved en beskjed om du har spesielle spørsmål du vil ha svar på. Vi ser frem mot å hjelpe deg!

Bestill informasjon

Vil du få mer informasjon tilsendt?

Her kan du bestille en informasjonspakke. Du får den tilsendt i posten og inneholder blant annet brosjyre, prisliste og utdanningsguide – og skulle du ønske mer spesifikk informasjon er det bare å skrive det inn i kommentarfeltet!