Thanksgiving i USA – før og nå

Fjerde torsdagen i november feires Thanksgiving i USA. Hva vet du om denne høytiden?

Hva er egentlig Thanksgiving?

Thanksgiving er en feiring som først startet i 1621 da Plymouth-kolonien overlevde et kaldt og ikke optimalt år, og endelig fikk litt mat i seg. Faktisk skal det bare ha vært fem kvinner tilstede under den første feiringa, da resten strøk med. Nå er fordelingen mer 50/50 – så det er jo gode nyheter!

Gresskarpai på menyen

Derfor fikk for eksempel Ronja feira sin første Thanksgiving med familien der hun fremdeles jobber som au pair gjennom STS Education. IBS-studenten Ludvig feira sammen med sine amerikanske venner. Maten er et veldig viktig innslag og begge beskriver menyer bestående av blant annet maiskolber, potetmos, tranbærsyltetøy, kalkun, stuffing, brun saus, skinke og fantastiske desserter. Ikke det at noe av dette var på menyen den første Thanksgiving, men nå er kalkun mer populært enn hummer og ål. Forståelig nok.

I tillegg til at menyen  har endret seg siden første Thanksgiving har de også starta å spise med gafler. Før i tida hadde de bare skje og kniv. Gafler ble først introdusert for de amerikanske pilgrimmene ti år senere, og ble egentlig ikke populært før på 1700-tallet. Vi kan vel regne med at de brukte litt mer hendene for å grave ut kjøtt og godsaker da. Ikke rart folk ble syke!

Presidential Pardon

Hvert år redder den sittende amerikanske presidenten en kalkun fra å bli middag. Det skal visst ha startet med at president Lincolns sønn Tad ble venn med kalkunen familien skulle spise til Thanksgivingmiddag i Det hvite hus, og da benådet Lincoln likesågodt kalkunen og det har blitt tradisjon i ettertid. I år skal president Obama benåde kalkunen Tom One. I fjor stemte det amerikanske folket frem to kalkuner, nemlig Mac og Cheese.

Noen tradisjoner og høytider kan du bare oppleve ordentlig i det landet eller den kulturen den er ifra. Hva vil du oppleve? Vil du stemme frem en kalkun? Kontakt oss så hjelper vi deg ut i verden!

 

 

Kontakt oss
Book en gratis studieveiledning
Send inn en interessemelding
Ring oss på 23 35 88 70

 

Les mer
Studer i USA
“Halloween for alle penga – slik feiret vi i USA”
Studentfortellinger fra USA

Malin Bergström
Malin

Malin har studert Journalism & PR-program i Washington DC med IBS, samt gått på språkskole i Nice, Frankrike med STS. Å daglig få være med å inspirere andre til å studere i utlandet ligger derfor nært hjerte.

Meld din interesse

Vil du vite mer om studier i utlandet med IBS?

Fyll ut interesseskjemaet, så kontakter vi deg. Legg gjerne ved en beskjed om du har spesielle spørsmål du vil ha svar på. Vi ser frem mot å hjelpe deg!

Bestill informasjon

Vil du få mer informasjon tilsendt?

Her kan du bestille en informasjonspakke. Du får den tilsendt i posten og inneholder blant annet brosjyre, prisliste og utdanningsguide – og skulle du ønske mer spesifikk informasjon er det bare å skrive det inn i kommentarfeltet!