Hawaii Pacific University

Hawaii Pacific University

Hawaii Pacific University (HPU) är en mångkulturell skola med ett underbart läge. Skolans huvudcampus ligger i Honolulu, nära välkända Waikiki Beach. Att studera på HPU är som att studera i paradiset.

HPU grundades 1965 och har studenter från hela USA och mer än 80 andra länder. Skolan har vunnit många priser för sin mångfald. Som student på HPU är du en del av en sann internationell upplevelse.

Nära kontakt med lärarna
De små klasserna gör att du får nära kontakt med dina lärare och stor möjlighet till personlig utveckling. Lärarna på HPU är högutbildade och många av dem är framstående forskare.

Ditt campus
Med oss på IBS studerar du på skolans huvudcampus, det så kallade downtown campus. Det består av sex olika byggnader, mitt i Honolulus affärsdistrikt. Här finns bra resurser för dig som student och den tekniska utrustningen är av toppklass. Du har bland annat tillgång till bibliotek med olika databaser, grupprum, datorsalar och wifi.

Idrott och studier
Om du vill ha ut ännu mer av dina studier kan du gå med i något av skolans idrottslag. Här kan du bland annat spela tennis, basket eller golf. Skolan har även ett relativt nytt lag inom cheerleading.

Välj Hawaii Pacific University om du vill studera på en personlig skola i paradiset.

Intresseanmälan

Se film om skolan

  • Ett framstående universitet med moderna resurser
  • Högt meriterade lärare
  • Du som tar en full degree kan söka stipendier på mellan USD 4 000 – USD 12 000 per år
  • Du har möjlighet att ta en bachelor’s degree på endast tre år
  • Universitetet har ett nära samarbete med företag och myndigheter
Det är perfekt att kombinera studierna med sol och bad i Honolulu.
Pernilla Åblad
Pernilla Åblad, Tourism, Hawaii

På HPU kan du bland annat studera turism, psykologi och marknadsföring – ämnen som alla har stark anknytning till studieorten. Skolan är ledande inom marinbiologi och erbjuder toppmoderna resurser för forskning inom området och stora utvecklingsmöjligheter för dig som student.

Du som vill komma hem med en hel akademisk examen från USA gör ett bra val genom att börja på Hawaii Pacific University. Som svensk student får du tillgodoräkna dig poäng från dina gymnasiestudier, vilket innebär att du kan ta en bachelor’s degree, motsvarande en kandidatexamen, på bara tre år i stället för fyra. Universitetet har många program på både bachelor- och masternivå.

Intresseanmälan Beställ information

När du studerar på Hawaii Pacific University bor du centralt, i downtown Honolulu. Studentboendet ligger nära skolan, i ett område som passar bra för studenter.

Delad lägenhet
Du bor tillsammans med en annan student i en lägenhet som redan är möblerad. På studentboendet kan du laga din mat och även tvätta dina kläder. På husets bottenplan hittar du bland annat en gemensam studentlounge, där du kan sitta och plugga eller umgås med dina vänner. Att bo på ett studenthem är en rolig möjlighet att lära känna många nya människor, både amerikaner och andra internationella studenter.

Boende ingår
Studentboendet är inkluderat i IBS paketpris under den första terminen. Om du vill bo kvar under termin två kan du lämna in ett önskemål om det till oss.

Hawaii är ett av världens största turistresmål med en internationell atmosfär och invånare från hela världen. I Honolulu, som ligger på ön Oahu, blandas influenser från Polynesien och Asien tillsammans med den amerikanska kulturen. Du som är nyfiken på omvärlden har därför mycket att hämta här.

USA:s gladaste stad
Tidningen USA Today har rankat Honolulu som en av USA:s gladaste och mest hälsosamma städer. Det som gör att invånarna trivs är bland annat mångfalden och den vackra naturen. Få platser i världen bjuder på så många regnbågar, vattenfall och ljumma vindar året om.

Liv och rörelse
Honolulu är inte bara natur. I stadskärnan hittar du kaféer, unika butiker, restauranger och barer. För att hålla kolla på vad som händer i stadens nöjesliv kan du prenumerera på nyhetsbrevet från Hawaii Pacific Universitys skoltidning, Kalamalama. Eller varför inte gå med i redaktionen och själv skriva artiklar för tidningen?

När du får en stund ledigt från dina studier bör du passa på att upptäcka naturen på Hawaii. Välkända Waikiki Beach ligger bara en kort bussresa från skolan och är väl värt ett besök. Här kan du surfa, bada eller bara umgås med dina vänner.

Ta dig runt med buss
I IBS paketpris ingår ett busskort. Bussarna går över hela ön och du kommer snabbt att lära dig hur bussystemet fungerar. Det är ett perfekt sätt att ta dig runt och upptäcka hela Oahu.

Vandra med andra studenter
Möjligheterna att vandra på Oahu är så många, att det är omöjligt att lista dem. Köp ett par ordentliga skor och ge dig ut i naturen. Ett roligt sätt att gå på vandring är att gå med i den studenklubb som finns på HPU. De samlas en gång i veckan och ger sig ut på äventyr.

Campa på Oahu
Ett skönt sätt att komma i väg från stadskärnan, utan att resa alldeles för långt, är att åka och campa. Det finns många olika campingplatser på Oahu, så det är bara att välja vad som passar dig. Men kom ihåg att du först behöver skaffa ett särskilt campingstillstånd.

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utlandsstudier med IBS?

Fyll i en intresseanmälan så kontaktar vi dig. Lämna gärna ett meddelande om du har specifika frågor du vill ha svar på. Vi ser fram emot att hjälpa dig!

Beställ gratis broschyr

Vill du ha material hem i brevlådan?

Här kan du beställa hem gratis information om utlandsstudier. Ta dig tid att bläddra igenom informationen precis när och var du vill.