Så ansöker du

Ansöka till utlandsstudier med IBS

Vi på IBS vill göra det enkelt för dig och hjälper dig med hela ansökningsprocessen. Vi förser dig med rätt ansökningshandlingar samt visar hur du fyller i dem. Våra erfarna studievägledare kan även ge dig tips och råd om utlandsstudier.

Så här ansöker du

  1. Boka studievägledning Ring, maila eller boka studievägledning direkt på hemsidan. Via telefon eller under ett personligt möte svarar vi på dina frågor och hjälper dig i ditt val av destination, skola och studieform.
  2. Fyll i ansökningsformuläret online När du valt program och är redo att ansöka fyller du i ansökningsformuläret som du hittar här. Du skickar även in dina betyg till oss, per post eller e-mail.
  3. Betala din ansökningsavgiftNär du har skickat in din ansökan på hemsidan får du inom kort en bekräftelse och en avi på ansökningsavgiften på SEK 1 900.
  4. IBS kontaktar dig för intervju När din ansökan och din ansökningsavgift kommit in till oss kontaktar vi dig för en intervju, via telefon eller ett personligt möte.

Efter avklarad intervju är ansökningsprocessen igång och du har tagit ditt livs bästa beslut!

OBS! Innan du skickar in din ansökan till utlandsstudier med IBS är det viktigt att du tar del av IBS kursvillkor. Kursvillkoren hittar du här. Om du har frågor angående ditt val av utbildning eller om ansökningsprocessen hjälper vi dig gärna. Ring eller maila och förklara vad du behöver hjälp med. Vi på IBS finns alltid tillgängliga för tips, hjälp och stöd. Kontakta IBS.

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utlandsstudier med IBS?

Fyll i en intresseanmälan så kontaktar vi dig. Lämna gärna ett meddelande om du har specifika frågor du vill ha svar på. Vi ser fram emot att hjälpa dig!

Beställ gratis broschyr

Vill du ha material hem i brevlådan?

Här kan du beställa hem gratis information om utlandsstudier. Ta dig tid att bläddra igenom informationen precis när och var du vill.