Internationella studier

Studera internationella relationer utomlands

Drömmer du om att arbeta med samhällsfrågor, konflikthantering, politik eller bistånd? Då ska du titta lite extra på någon av de utbildningar som faller under kategorin internationella relationer, eller internationella studier.

Internationella studier är ett tvärvetenskapligt ämne, man kan säga att det är ett samlingsbegrepp för flera olika ämnesområden. Du som väljer en utbildning under den här kategorin studerar ofta historia och samhällsvetenskap för att du ska få en djupare förståelse för hur samhället hänger ihop och varför det ser ut som det gör i dag.

Ämnesområdet omfattar även juridik och ekonomi, två viktiga byggstenar i samhället. Studenter som väjer den här studieinriktningen är ofta intresserade av omvärlden och har som mål och ambition att på något sätt göra skillnad i världen, i stor eller liten skala.

Att studera utomlands om du är intresserad av omvärlden och samhället är ett självklart val. Vad kan passa bättre än att själv vara en del av ett kulturellt utbyte när det är detta du studerar? Din utlandsvistelse kommer att ge dig en extra dimension till din utbildning och göra att du får ut ännu mer av dina studier.

Med oss på IBS kan du studera inom ämnet internationella relationer i USA, Australien och Nya Zeeland. Utbildningen i USA är förlagd till Washington DC och omfattar en termins praktik, där du får möjligheten att komma in på en amerikansk arbetsplats och ta del av arbetslivet på riktigt.

 

Du kanske också är intresserad av:
International Business

Country (id:26): USA
Country (id:39): Australien
Country (id:55): Nya Zeeland
Country (id:65): England
Country (id:251): Italien

Intresseanmälan

Vill du veta mer om utlandsstudier med IBS?

Fyll i en intresseanmälan så kontaktar vi dig. Lämna gärna ett meddelande om du har specifika frågor du vill ha svar på. Vi ser fram emot att hjälpa dig!

Beställ gratis broschyr

Vill du ha material hem i brevlådan?

Här kan du beställa hem gratis information om utlandsstudier. Ta dig tid att bläddra igenom informationen precis när och var du vill.